Romelu Lukaku helpt Inter in thuiswedstrijd aan CL-overwinning op Porto: 1-0

Romelu Lukaku met een kopbal terwijl tegenstander Pepe van FC Porto toekijkt
Romelu Lukaku met een kopbal terwijl tegenstander Pepe van FC Porto toekijktProfimedia
Inter heeft in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League gewonnen van FC Porto. In het eigen stadion Giuseppe Meazza deed de club uit Milaan dat met 1-0. Romelu Lukaku mocht zich de matchwinner noemen.

Een paar keer was Inter gevaarlijk voor rust. De beste kans deed zich voor in de extra tijd van de eerste helft. Alessandro Bastoni kopte van dichtbij in, maar zag doelman Diogo Costa fraai redden. Aan de andere kant was er een aardig schot van Marko Grujic, maar daarbij stond voormalig Ajax-keeper André Onana namens de Italianen op de goede plaats.

Na de hervatting werd het duel iets levendiger, maar voorkwamen aanvankelijk opnieuw beide doelmannen met goed werk de treffers. Dat deed bijvoorbeeld Onana bij een poging van Mehdi Taremi en vervolgens bleef de Kameroener ook nog eens tot drie keer toe de situatie meester bij een heuse 'scrimmage' in zijn strafschopgebied.

Tegenslag

Een paar minuten voor tijd was het toch raak. Lukaku kopte eerst nog op de paal, maar maakte het werk zelf af in de rebound. Porto speelde vanaf de 77e minuut met een man minder, na de rode kaart voor Otavio.

Edin Dzeko stond bij Inter in de spits, naast Lautaro Martínez. Lukaku was door trainer Simone Inzaghi nog niet goed genoeg bevonden voor een plaats in de basis. De Belg kampte de afgelopen periode met de nodige tegenslag, maar is wel op de weg terug. Na ongeveer een uur mocht hij invallen.

Achterin kreeg Francesco Acerbi de voorkeur boven Stefan de Vrij. Ook Denzel Dumfries begon op de bank, maar kwam zo'n 10 minuten voor tijd nog in het veld.