Flyhalf Ntamack krijgt scan van knie middenin WK-voorbereiding: 'Kleine verrekking'

Romain Ntamack tijdens de wedstrijd tegen Schotland van 5 augustus
Romain Ntamack tijdens de wedstrijd tegen Schotland van 5 augustusProfimedia
Frankrijk's flyhalf Romain Ntamack ondergaat maandag een scan van zijn knie om te zien of er ernstige schade is nadat hij hinkte tijdens de warming-up test tegen Schotland op zaterdag, aldus de Franse rugbybond.

Het verlies van de flamboyante pivot zou een grote klap zijn voor de Fransen in de aanloop naar hun WK, dat over vier weken begint.

"Romain onderging een kleine verrekking van de knie. We haalden hem liever uit de wedstrijd om verdere schade te voorkomen," legde coach Fabien Galthie uit.

Frankrijk verloor ook prop forward Cyril Baille aan een kuitblessure toen ze een 30-27 overwinning op de Schotten bij elkaar schraapten in het Stade Geoffroy-Guichard.

Frankrijk liet een 27-10 voorsprong glippen nadat het twee snelle tries had gescoord aan het begin van de tweede helft, waardoor Schotland terug kon stormen en zelf drie tries scoorde in de laatste 20 minuten om de stand gelijk te trekken op 27-27. Een scrumovertreding zorgde er echter voor dat de Schotten niet meer konden scoren.

Een scrumovertreding leverde Frankrijk echter twee minuten voor het einde een penalty op, die Thomas Ramos over trapte voor de overwinning.

Ander team, minder voorbereiding

"Het blijft een voorbereidingswedstrijd, met een ander team dan vorig weekend, dat voor het eerst sinds eind maart weer samen speelde," voegde Galthie eraan toe.

"De Schotten hebben anderhalve maand meer voorbereiding dan wij, omdat zij hun kampioenschap half mei hebben afgerond. Ons doel is om een maand lang door te gaan met de voorbereiding en zelfs tijdens de poulefase van het WK zal er gewerkt moeten worden."

Het was de tweede opeenvolgende zaterdag dat Frankrijk tegen Schotland speelde, en vorig weekend hadden ze op Murrayfield een tweede team opgesteld en met 25-21 verloren. Maar het team voor St. Etienne was bijna op volle sterkte.

"We hebben gezien waartoe we in staat zijn en we hadden een aantal hoogtepunten waardoor we konden scoren om de wedstrijd te winnen," voegde de coach eraan toe.

Galthie zei dat de vermoeidheid van zijn ploeg er debet aan was dat de Schotten terugstormden en tegen het einde bijna de overwinning grepen.

"We werden ook verrast aan het begin van de wedstrijd, maar de tweede helft gaf ons een glimp van hoe we succesvol kunnen zijn."

Frankrijk speelt zaterdag nog een warming-up tegen Fiji in Nantes en ontmoet daarna Australië in Parijs op 27 augustus. Hun eerste wedstrijd op het WK is de openingswedstrijd in het Stade de France tegen Nieuw-Zeeland op 8 september.