Mexico en Polen spelen gelijk na gemiste strafschop van Robert Lewandowski

Mexico en Polen spelen gelijk na gemiste strafschop van Robert LewandowskiProfimedia
Mexico en Polen zijn dinsdag in hun eerste groepsduel op het WK voetbal in Qatar niet tot scoren gekomen. Hoewel de beste kansen voor de Mexicanen waren, was Polen het dichtst bij een treffer. Aanvoerder Robert Lewandowski miste in de 58e minuut een strafschop, toegekend na een overtreding van Héctor Moreno op de spits van FC Barcelona.
Line-up Mexico-Polen
Line-up Mexico-PolenFlashscore

Bij Mexico hadden de Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez een basisplaats, Polen trad in het 974-stadion van Doha aan met Feyenoorder Sebastian Szymanski. In het andere duel in groep C had Saudi-Arabië eerder op de dag voor een stunt gezorgd door Argentinië met 2-1 te verstaan.

Bij Mexico was oud-PSV'er Hirving Lozano de opvallendste man. De huidige aanvaller van Napoli bediende al in de 5e minuut met een strakke voorzet Alexis Vega, maar die kreeg de bal niet onder controle. Met een kopbal van Vega net voorlangs was Mexico voor rust nog het dichtst bij een doelpunt.

Strafschop LewandowskiDe strafschop waarmee Lewandowski zijn land op voorsprong had moeten zetten kwam er na ingrijpen van de VAR. Het was een risicovolle actie van Moreno, voormalige speler van AZ en PSV, maar de sanctie was zwaar. Doelman Guillermo Ochoa stopte de matig ingeschoten bal.

Feyenoorder Szymanski werd in de 72e minuut gewisseld. De bij Polen in de slotfase ingevallen oud-Ajacied Arkadiusz Milik kon ook het verschil niet maken.