Saudi Arabië zorgt voor eerste grote stunt op het WK en verslaat Argentinië

Argentinië verliest met 1-2 van Saudi-Arabië
Argentinië verliest met 1-2 van Saudi-ArabiëProfimedia
Argentinië heeft de eerste wedstrijd op het WK tegen alle verwachtingen in met 1-2 verloren van Saudi-Arabië.

Argentinië kwam binnen tien minuten al op voorsprong tegen Saudi-Arabië door een strafschop van aanvoerder Lionel Messi en leek een enorm makkelijke middag tegemoet te gaan. Binnen een halfuur leek de voorsprong ook al verdubbeld te worden door Lautaro Martínez, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Met een stand van 1-0 gingen zochten beide teams de kleedkamer op voor de rust.

In de tweede helft zorgde Saudi-Arabië voor een enorme verrassing door binnen drie minuten de gelijkmaker tegen de touwen te schieten en vijf minuten daarna zelfs op voorsprong te komen. De doelpunten kwamen op naam van Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari en vooral de treffer van laatstgenoemde speler was er een om door een ringetje te halen.

Argentinië creëerde later in de wedstrijd nog redelijk wat kansen en kreeg ontzettend veel extra tijd toegekend, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om een enorme blamage te voorkomen.