SC Cambuur weer in leven na ruime overwinning op pover Go Ahead Eagles

Hekkensluiter SC Cambuur scoort viermaal tegen Go Ahead Eagles
Hekkensluiter SC Cambuur scoort viermaal tegen Go Ahead EaglesProfimedia
SC Cambuur heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De club versloeg voor eigen publiek Go Ahead Eagles met 4-1.

Cambuur blijft na de vierde competitiezege van dit seizoen wel onderaan de ranglijst staan, met een achterstand van 1 punt op FC Groningen. Michael Breij schoot de thuisclub in de 13e minuut op voorsprong, na slecht ingrijpen van doelman Jeffrey de Lange van de bezoekers uit Deventer.

Geen uitfans

Mats Deijl maakte in de 25e minuut gelijk. Hij vierde zijn doelpunt voor een lege tribune, waar normaal gesproken fans van de bezoekende club zitten. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden laat voorlopig geen supporters van de tegenstanders toe bij thuisduels van Cambuur. Hij nam die maatregel na ongeregeldheden rond het thuisduel van twee weken geleden met sc Heerenveen.

Mimoun Mahi en Bjørn Johnsen stelden de zege van Cambuur in de tweede helft voor een groot deel veilig. Mahi maakte zijn eerste treffer voor Cambuur. FC Utrecht heeft hem in de tweede helft van het seizoen uitgeleend aan de club uit Leeuwarden. Johnsen scoorde voor de derde competitiewedstrijd op rij.

Navarone Foor

Navarone Foor bepaalde de eindstand. De aanvallende middenvelder stond ook al aan de basis van de 1-0 en de 2-1. Foor kreeg kort na zijn doelpunt een publiekswissel van zijn trainer Sjors Ultee.