sc Heerenveen voorbij FC Volendam; FC Emmen in blessuretijd langs VVV-Venlo

Mark Diemers heeft net de 0-2 gemaakt voor FC Emmen
Mark Diemers heeft net de 0-2 gemaakt voor FC EmmenProfimedia
sc Heerenveen heeft de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. De formatie van coach Kees van Wonderen won op eigen veld van Volendam. Het duel tussen beide clubs uit de Eredivisie eindigde in 2-0. Emmen won in Venlo door een doelpunt in blessuretijd.

De Friezen kwamen kort na rust op voorsprong. Pelle van Amersfoort maakte het openingsdoelpunt. Sydney van Hooijdonk zorgde ongeveer een kwartier voor tijd voor 2-0. Heerenveen is de nummer 8 van de Eredivisie, Volendam staat op de voorlaatste plaats. Alleen Cambuur heeft minder punten.

NEC bekert door in Almere

NEC had geen moeite met Almere City FC en won de uitwedstrijd met 4-0. De doelpunten van de club uit de Eredivisie kwamen op naam van Oussama Tannane, Elayis Tavsan, Pedro Marques en Anthony Musaba. Almere City speelt in de eerste divisie.

Emmen won met de nodig moeite bij het een divisie lager spelende VVV-Venlo. Het werd 3-2. Miguel Araujo maakte in blessuretijd het winnende doelpunt, nadat de Limburgers eerder een achterstand van 0-2 hadden weggewerkt.