Spakenburg zorgt voor enorme stunt en schakelt FC Groningen uit

Spakenburg zorgt voor enorme stunt en schakelt FC Groningen uitANP
De amateurs van Spakenburg hebben in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker gewonnen bij FC Groningen. In de Euroborg deden ze dat met 3-2.

FC Groningen is de nummer 15 van de Eredivisie, Spakenburg speelt in de tweede divisie.

Youri Koelewijn zette Spakenburg al na 10 minuten op voorsprong, met een soort van voorzet die verder door iedereen werd gemist. Na ruim een half uur maakte Floris van der Linden er 2-0 van. Hij deed dat door overtuigend een strafschop te benutten, toegekend omdat een van zijn ploeggenoten in het 16 metergebied omver was gelopen.

Groningen na rust

Na de hervatting, met de nodige wissels aan Groningse zijde, drong de thuisclub voor het oog van een kleine 9000 supporters nadrukkelijker aan. Het leidde aanvankelijk niet tot resultaat.

In de 69e minuut mocht Spakenburg opnieuw aanleggen van 11 meter. En opnieuw deed Van der Linden dat met succes, 3-0. In de 77e minuut scoorde Damil Dankerlui voor de thuisploeg. Dezelfde speler bracht in de 84e minuut de spanning nog even terug met zijn tweede treffer.

Lastig competitieseizoen Groningen

Ook in de Eredivisie is FC Groningen bezig aan een moeilijk seizoen. Bij de hervatting van de competitie in de Eredivisie verloor de club het afgelopen weekeinde van Excelsior. Trainer Dennis van der Ree maakte in dat duel zijn officiële debuut voor FC Groningen, dat eerder de Duitse coach Frank Wormuth vanwege de teleurstellende resultaten wegstuurde.

Met Katwijk plaatste zich nog een amateurclub voor de volgende ronde. Dat deed de club door te winnen bij Urk, 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Tim Freriks, Killian van Mil en Alljereau Mercera.