Sparta verstevigt positie in subtop; Vitesse blijft in gevarenzone

Sparta pekt de zesde plek; Vitesse blijft 15e
Sparta pekt de zesde plek; Vitesse blijft 15eAFP
Sparta Rotterdam blijft het in de Eredivisie uitstekend doen. Het elftal van trainer Maurice Steijn, dat vorig seizoen maar net wist te ontsnappen aan degradatie, was in Arnhem te sterk voor Vitesse: 0-4.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Tobias Lauritsen draaide in de 69e minuut knap weg en scoorde via de binnenkant van de paal. De tweede treffer was nog mooier. Sven Mijnans kreeg de bal buiten het zestienmetergebied aangespeeld. De middenvelder schoot met links raak in de rechterkruising. Lauritsen zorgde, kort voor tijd, met zijn vijfde treffer van dit seizoen voor de definitieve beslissing. In blessuretijd scoorde ook de Belg Arno Verschueren nog.

Vitesse, waar de 20-jarige aanvaller Simon van Duivenbooden voor het eerst een basisplaats had, maakte een weinig overtuigende indruk. Kort voor rust was verdediger Enzo Cornelisse tot twee keer toe wel in de buurt van een doelpunt. Adil Auassar redde Sparta door de bal net voor de lijn weg te halen. Verdediger Melle Meulensteen van Vitesse moest zich na ruim een kwartier spelen met een blessure laten vervangen.

Sparta staat na dertien wedstrijden op de zesde plaats met 23 punten. Vitesse is de nummer 15 met 11 punten. Het team van coach Phillip Cocu speelt woensdag in Amsterdam een inhaalwedstrijd tegen Ajax.