Spits Ivan Toney scoort andermaal en leidt Brentford naar de overwinning bij SouthamptonProfimedia
Brentford heeft woensdagavond van de nummer laatste Southampton geworden. Bij The Saints werd het 0-2 voor The Bees en daarmee komen ze op gelijke hoogte met Fulham.

Toney reageerde als eerste in de 32e minuut en scoorde uit een corner van Bryan Mbeumo en bracht zijn competitietotaal op 16 voor het seizoen. Southampton domineerde het balbezit en kwam tot 563 passes, hun hoogste aantal dit seizoen, maar slaagde er niet in door te dringen in de verdediging van Brentford. Yoane Wissa bezegelde hun lot diep in de blessuretijd met een doelpunt in de tegenaanval.

Brentford, dat dit weekend zijn eerste nederlaag in 12 Premier League-wedstrijden leed, steeg boven Fulham naar de achtste plaats met 41 punten. "Het is een sterke ploeg en ze kunnen goed voetballen. We hebben ons ingegraven en uiteindelijk gewonnen," zei de 26-jarige Toney. "Na een nederlaag na een lange reeks wedstrijden was het belangrijk dat we terugkwamen.

De beste kans van Southampton kwam vlak na rust, toen een vloeiende beweging over rechts eindigde met een inzet van dichtbij van Che Adams die op de lijn werd geblokt door Aaron Hickey.De club aan de zuidkust bleef 22 punten uit 27 wedstrijden houden, twee punten achter West Ham United, dat op de zeventiende plaats staat.