Spurs komen terug van achterstand van 22 punten tegen Hawks

Romeo Langford van de San Antonio Spurs
Romeo Langford van de San Antonio SpursProfimedia
Zondagavond en maandagnacht werd er weer gebasketbald in de NBA. Acht potjes, dit is wat er gebeurde.

Spurs-Hawks 126-118

San Antonio Spurs kende tegen Atlanta Hawks een geweldige comeback. Onder leiding van Keldon Johnson (29 punten, 12 rebounds) en Devin Vassell (29 punten) werd een achterstand van 24 punten goedgemaakt.

Halverwege had Atlanta nog een voorsprong van 22 punten, maar na het derde kwart was daar niet veel meer van over. Bij 114-108 scoorde Spurs 16 punten op rij en trok de overwinning naar zich toe.

Lakers-Magic 111-105

Austin Reaves maakte 35 punten, een persoonlijk record. De Lakers wonnen na twee nederlagen weer eens en houden uitzicht op het halen van de playoffs.

Thunder-Suns 124-120

Ook Thunder kwam goed terug in de wedstrijd. Een 100-90-achterstand werd omgedraaid in een 108-102-voorsprong. Shai Gilgeous-Alexander scoorde 40 punten voor Thunder. Devin Booker 46 voor de Suns.

Nets-Nuggets 102-108

Nikola Jokics 28ste triple-double (22 punten, 17 rebounds, 10 assists) van het seizoen bezorgde de Nuggets de overwinning op de Nets. Michael Porter Jr. werd topscorer met 28 punten.

Pistons-Heat 100-112

Jimmy Butler scoorde 26 punten en gaf 10 assists. Heat zette de Pistons pas laat opzij. Het verschil werd gemaakt in het vierde kwart waarin Heat van een 98-96-achterstand naar een 108-98-voorsprong ging.

Rockets-Pelicans 107-117

De Pelicans boekten een welkome overwinning mede door CJ McCollum en Brandon Ingam die samen 52 scoorden.

Bucks-Raptors 118-111

Giannis Antetokounmpo was weer op dreef met een triple-double (22 punten, 13 rebounds, 10 assists). Brook Lopez was de topscorer met 26 punten. In het laatste kwart werd afstand genomen (29-16), nadat in het derde kwart de Bucks nog 39 punten moesten incasseren.

Trail Blazers-Clippers 102-117

Paul George was goed voor 29 punten, negen rebounds en vier steals. Kawhi Leonard voegde er nog eens 24 punten aan toe om de Clippers voorbij de Trail Blazers te helpen.