Stengs debuteert dag na transfer met gelijkspel in De Kuip: 1-1 tegen Villarreal

Zerrouki maakte zijn debuut in De Kuip namens Feyenoord
Zerrouki maakte zijn debuut in De Kuip namens FeyenoordANP
Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in De Kuip gelijkgespeeld tegen Villarreal. Onder meer Calvin Stengs maakte zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers

Veel talenten kregen speeltijd in het oefenduel, waaronder de 17-jarige Slowaal Leo Sauer die in de basis mocht aantreden. Feyenoord trad in de eerste helft aan met een nagenoeg volwaardig A-elftal, waar Stengs deel van uitmaakte. Santiago Gimenez ontbrak nog in de selectie; de Mexicaan is net terug van vakantie.

Stengs deed een halfuur mee alvorens hij in de 30e minuut werd gewisseld voor Javairo Dilrosun.

De Spanjaarden kwamen met hun eerste grote kans vlak voor de rust op 1-0. Étienne Capoue werd goed aangespeeld door Gerard Moreno en maakte het met een volley fraai af.

In de tweede helft werd Feyenoord feller met veel nieuwe spelers in de ploeg zoals Thomas Beelen, Thomas van den Belt en Minteh. Dat leverde in de 52e minuut een strafschop op na een overtreding van keeper Pepe Reina op Antoni Milambo. Alireza Jahanbakhsh schoot vanaf 11 meter binnen en tekende daarmee ook gelijk voor de eindstand: 1-1.

"Genoeg aanknopingspunten en verbeteringen"

Arne Slot was na afloop zeer te spreken over de intensiteit van de wedstrijd. "Dit was duidelijk geen vriendschappelijke wedstrijd, maar een oefenwedstrijd op het scherpst van de snede.", aldus Slot op de clubwebsite.

"Dat hebben we ook nodig om klaar te zijn voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van volgende week. Er zijn genoeg positieve aanknopingspunten en ik heb dingen gezien waar ik enthousiast van word, maar ook die we moeten verbeteren. Zoals de momenten waarop wij in het strafschopgebied komen omzetten in kansen en doelpunten."

Feyenoord treedt komende week aan tegen PSV in de traditionele seizoensopener, maar treft zondag eerst nog Benfica in het laatste oefenduel van de zomer.