Stunt in de vierde ronde van FA Cup: Brighton&Hove Albion schakelt Liverpool uit

Brighton&Hove Albion heeft titelhouder Liverpool uit het toernooi geknikkerd
Brighton&Hove Albion heeft titelhouder Liverpool uit het toernooi geknikkerdProfimedia
Liverpool is uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van coach Jürgen Klopp, de titelhouder van het Engelse bekertoernooi, verloor met 2-1 bij Brighton&Hove Albion.

Liverpool, waar Cody Gakpo de hele wedstrijd speelde en Virgil van Dijk nog afwezig was, kwam op voorsprong door Harvey Elliott. Die werd de diepte ingestuurd en rondde goed af. Brighton maakte nog voor de rust weer gelijk. Lewis Dunk veranderde het schot van Tariq Lamptey van richting, waardoor doelman Alisson kansloos was.

Brighton bracht in de tweede helft Joël Veltman en in de extra tijd ook Jan Paul van Hecke in de ploeg. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel waardoor een nieuwe wedstrijd in Liverpool nodig was. Maar Kaoru Mitoma kreeg in de extra tijd bij de verre paal de bal toegespeeld door Pervis Estupiñán, nam goed aan en schoot beheerst langs Alisson.

Liverpool ging twee weken geleden in hetzelfde Amex-stadion in Brighton ook al hard onderuit in de Premier League. Brighton won toen met 3-0.