Suboptimaal debuut João Félix voor Chelsea: direct rood en een nederlaag tegen Fulham

Félix zou met zijn schoffeltalent wellicht een succesvol hoveniersbedrijf kunnen opzetten na zijn voetbalcarrière Profimedia
De eerste van 22 wedstrijden die João Félix zou hebben mogen spelen voor Chelsea zat er al op na 57 minuten, door een druistige overtreding op onze landgenoot Kenny Tete. Afhankelijk van hoe de tuchtcommissie van de FA de overtreding die hij beging beoordeelt, zal dit aantal nu omlaag gaan. Tot overmaat van de ramp scoorde Fulham later de winnende 2-1 en ging het er met de drie punten vandoor.

Er werd raar van op gekeken: elf miljoen euro werd er betaald aan Atletico Madrid door Chelsea om de Portugees een half seizoen te mogen gebruiken, exclusief het salaris. Gisteravond mocht de 23-jarige zijn debuut al maken in de basis voor 'The Blues', wat een begrijpelijke keuze was, omdat Chelsea netto ongeveer achthonderd duizend euro neerlegt per potentiele wedstrijd van Félix, maar het draaide uit op een debakel.

Wedstrijdverslag

In de eerste instantie liet Félix leuke dingen zien. Hij maakte een goede actie en trok voor op Kai Havertz, maar zijn inzet werd geblokkeerd door verdediger Tosin Adarabioyo. Later loste Félix ook een schot, maar doelman Bernd Leno had een goed reflex in huis. In de 25e minuut viel het openingsdoelpunt aan de andere kant van het veld: Willian maakte een actie en schoot enigszins fortuinlijk binnen, de bal werd van richting veranderd door Trevoh Chalobah. Willian weigerde te juichen na het scoren tegen zijn oude club.

Chelsea begon sterk aan de tweede helft en uit een corner werd het al in de 47e minuut 1-1. Kalidou Koulibaly prikte uit een scrimmage richting het doel en hoewel Leno de bal op de lijn stillegde, wees scheidsrechter David Coole resoluut naar de middenstip, de bal was in zijn geheel over de doellijn geweest. In de 58e minuut liet Félix zien dat hij geen bal nodig heeft om rake schoppen uit te delen. Hij kwam totaal onnodig met twee benen in op Kenny Tete en kreeg de rode prent te zien van de scheidsrechter. In de 73e minuut werd het drama voor Chelsea compleet. Ex-PSV'er Carlos Vinicius steeg boven de verdediging van Chelsea uit en kopte raak uit een sublieme voorzet van Andreas Pereira.

Chelsea kon geen vuist meer maken en incasseerde zijn zevende nederlaag van het seizoen. Het staat nu 10e met 25 punten uit 18 wedstrijden. Fulham zet zijn verrassende opmars in de subtop van de Premier League voort en staat nu zesde met 31 punten uit 19 wedstrijden.