Subtopper Sparta wint thuis van Go Ahead en komt op gelijke hoogte met Twente

Finn Stokkers en Jay Idzes proberen Josua Kitolano af te stoppen
Finn Stokkers en Jay Idzes proberen Josua Kitolano af te stoppenANP
Sparta Rotterdam heeft in het thuisduel met Go Ahead Eagles eindelijk weer een overwinning geboekt. De dit seizoen verrassend presterende ploeg van trainer Maurice Steijn had de vorige drie duels gelijkgespeeld. Een doelpunt van de Noor Tobias Lauritsen in de tweede helft bezorgde de thuisploeg de overwinning (2-1).

Vito van Crooij zette de Rotterdammers al in de 4e minuut op voorsprong. De verdediging van Go Ahead greep niet goed in bij een voorzet, waarna de aanvaller bij de tweede paal raak kon tikken.

Daarna zakte Sparta in en speelde Go Ahead het betere voetbal, maar met een goede redding voorkwam doelman Nick Olij de gelijkmaker. De uitploeg dacht vlak voor rust, niet geheel onterecht, recht te hebben op een strafschop. Maar scheidsrechter Jeroen Manschot bestrafte de overtreding niet en ook de VAR greep niet in.

Zo'n 10 minuten na rust kwam de gelijkmaker er alsnog, via een laag afstandsschot van Finn Stokkers. Maar Sparta kwam 5 minuten later al weer op voorsprong toen Lauritsen een voorzet van Younes Namli binnenkopte.

Sparta - Go Ahead Eagles statistieken
Sparta - Go Ahead Eagles statistiekenFlashshare

Sparta is de nummer 6 en heeft na de wedstrijd evenveel punten (37) als FC Twente, dat het zondag nog opneemt tegen FC Volendam. Go Ahead staat twaalfde met 22 punten.