Supercup-winnaar en koploper Barcelona legt druk bij Real in 701e optreden Busquets

Busquets is na Messi (778) en Xavi (767) nummer drie op de lijst van spelers met de meeste wedstrijden voor FC BarcelonaEPA
FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie de koppositie verstevigd met een overwinning op Getafe. De ploeg van trainer Xavi had aan een doelpunt van Pedri genoeg om te winnen in Camp Nou: 1-0. Frenkie de Jong zat de hele wedstrijd op de bank bij de Catalanen, die nu 6 punten meer hebben dan Real Madrid. De regerend kampioen komt later op zondagavond in actie tegen Athletic Club.

Barcelona showde voor de aftrap de Spaanse Supercup, die het vorige week in Saudi-Arabië had veroverd. De Catalanen versloegen Real Madrid in de finale met 3-1. Aanvoerder Sergio Busquets, die onlangs zijn zevenhonderdste wedstrijd voor Barcelona speelde, werd voor het begin van de wedstrijd ook gehuldigd. De 34-jarige middenvelder kreeg van voorzitter Joan Laporta een ingelijst shirt met daarop zijn naam en het getal 700.

Getafe, dat maar net boven de degradatiestreep staat in La Liga, scoorde al in de 3e minuut. Dat doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 35e minuut profiteerde Barcelona van balverlies van Getafe. Op aangeven van Raphinha tikte Pedri de 1-0 binnen. Barcelona verzuimde daarna door te drukken. Getafe kreeg in de slotfase zowaar een grote kans op de gelijkmaker, maar Borja Mayoral ging bij een voorzet net onder de bal door.

Bij Barcelona ontbrak de geschorste topscorer Robert Lewandowski. Memphis Depay verliet de koploper van La Liga afgelopen week voor Atlético Madrid. De Catalaanse club staat zes punten voor op nummer twee Real Madrid, dat vanavond nog in actie komt.