Team Giannis verslaat Team LeBron terwijl Jayson Tatum de show steelt

Tatum maakte 55 punten tijdens de Allstar-game, een record
Tatum maakte 55 punten tijdens de Allstar-game, een recordProfimedia
Jayson Tatum scoorde vannacht 55 punten in de 72ste editie van de NBA Allstar Game. Die ging tussen Team Giannis en Team LeBron. De 55 punten van Tatum zorgden voor een recordaantal punten gescoord door één speler in een Allstar Game. Team Giannis won met 184-175. Het was de eerste verliespartij voor LeBron James als aanvoerder van een Allstar-team.

Allebei de aanvoerders moesten vroegtijdig naar de kant met blessures. James liep een kneuzing aan zijn hand op bij een dunk en de Griek Giannis Antetokounmp liep drie dagen eerder al een vuistblessure op.

Daardoor was de hoofdrol dus voor Boston Celtics' Tatum die topscorer en MVP werd. Hij brak tevens het record uit 2017 van Anthony Davis, die toen 52 scoorde in de Allstar-game.

In het vierde kwart trad er een uniek regel in werking. Het totaal aantal punten van het team dat leidde na drie kwarten plus 24 was het aantal dat benodigd was om de overwinning op naam te zetten. Het betekende dat wie het eerst 182 punten had, zou winnen.

Tatum scoorde middels een vrij worp zijn 53ste punt van de wedstrijd en bracht daarmee Team Giannis op een 177-162 voorsprong. Diezelfde Tatum zette zijn team op matchpoint via een layup, 181-170. Damian Lillard sleepte de overwinning over de streep met een driepunter.

Giannis won zijn eerste Allstar-game als aanvoerder, nadat hij er al twee verloren had.

Donovan Mitchell scoorde nog eens 40 punten voor Team Giannis en verzorgde ook nog eens 10 assists. Lilliard begon op de bank en haalde 26 punten.

Team LeBron

Voor Team LeBron was Jaylen Brown de topscorer met 35 punten en nog eens 14 rebounds. Joel Embiid en Kyrie Irving waren goed voor 32 punten. Irving gaf ook nog eens 15 assists.

Het was de 19de keer dat viervoudig NBA-winnaar James meedeed in een Allstar-game. Hij moest de tweede helft wel van de kant bekijken na zijn blessure.

Hij bleef steken op 13 punten, vier assists en een rebound. Tijdens de rust werd hij nog eens geëerd wegens het verbreken van het recordaantal punten in de NBA.

Antetokounmpo stond nog minder lang in het veld. Hij maakte de eerste punten van de wedstrijd maar staakte de strijd toen de blessure die hij vorige aan zijn vuist opliep opspeelde.