LIVE ATP Tour: Griekspoor uitgeschakeld in Astana, Alcaraz wint in Peking

Tallon Griekspoor is in Astana de nummer 1 van de plaatsingslijst
Tallon Griekspoor is in Astana de nummer 1 van de plaatsingslijstProfimedia
In Peking staan vandaag de eerste vier achtste finales op de rol. In Astana begint Tallon Griekspoor als de nummer 1 van de plaatsingslijst aan zijn toernooi in Kazachstan.

Zondag

ATP Peking

Holger Rune (#4) 0 - 2  Grigor Dimitrov (#19) (3-6 5-7)

Dimitrov nam wraak op de nederlaag van Wimbledon door Rune nu wel te verslaan. Na ruim anderhalf uur wist de Bulgaar af te rekenen met de Deen. In de eerste set waren er vier breaks, waarvan drie voor Dimitrov. Rune scoorde te weinig op zijn eerste punten, slechts 58 procent en bij de tweede service slechts 25 procent. Dat was de tweede set, maar Dimitrov won bijna al zijn servicepunten. Van de 31 won hij er maar liefst 25. Daarom was een break in de twaalfde game genoeg voor een 7-5 overwinning in set 2. Hij won daardoor ook de wedstrijd.

Statistieken Rune-Dimitrov
Statistieken Rune-DimitrovFlashscore

Tomas Martin Etcheverry (#31) 1 - 2 Casper Ruud (#9) (6-1 5-7 6-7)

Ruud knokte zich knap terug in een wedstrijd die hij slecht begon. In de eerste set verloor hij drie keer zijn service en verloor daardoor set 1 met 6-1. In de tweede set pakte hij de break in de eerste game, maar gaf die in game 6 weer uit handen. De set ging de verlenging in, waar Ruud de break pakte in game 11 en 6-5 voorkwam. Hij serveerde de set uit en kwam op gelijke hoogte. In de derde set braken ze allebei een keer en moest er een tiebreak aan te pas komen. Ruud was daarin de sterkste en won de wedstrijd.

Statistieken Etcheverry-Ruud
Statistieken Etcheverry-RuudFlashscore

Carlos Alcaraz (#2) 2 - 0 Lorenzo Musetti (#18) (6-2 6-2)

De nummer 2 van de wereld had geen moeite met Musetti en versloeg hem binnen anderhalf uur. In beide sets pakte Alcaraz twee breaks en hij verloor geen één keer zijn eigen servicebeurt, waardoor hij beide sets met 6-2 won.

Statistieken Alcaraz-Musetti
Statistieken Alcaraz-MusettiFlashscore

Yoshihito Nishioka (#38) 0 - 2 Jannik Sinner (#7) (2-6 0-6)

Sinner had geen kind aan de Japanner. In de eerste set vielen er maar liefst vier breaks, waarvan drie voor Sinner. Hij won daardoor de set met 6-2. In de gtweede set was hij bijna foutloos en kreeg geen game meer tegen. Hij won de wedstrijd met 2-0.

Statistieken Nishioka-Sinner
Statistieken Nishioka-SinnerFlashscore

ATP Astana

Tallon Griekspoor (#24) 2–1 Sho Shimabakuro (#148) (7-6 (5), 6-7 (4), 6-1)

Lees hier het nieuwsbericht over deze wedstrijd.

Stats Griekspoor-Shimabukuro
Stats Griekspoor-ShimabukuroProfimedia.cz

Nuno Borges (#86) 0–2 Sebastian Korda (#28) (4-6, 6-7 (4))

Stats Borges-Korda
Stats Borges-KordaProfimedia.cz

Kwartfinale: Tallon Griekspoor (#24) 1-2 Sebastian Korda (#28) (4-6, 6-4, 3-6)

Lees het wedstrijdverslag op deze plek.

Stats Griekspoor-Korda
Stats Griekspoor-KordaProfimedia.cz

Zaterdag

ATP Peking

Matteo Arnaldi (#48) 1–2 Nicolas Jarry (#23) (7-6 (4), 6-7 (4), 3-6)

Stats Arnaldi-Jarry
Stats Arnaldi-JarryProfimedia.cz

Alex de Minaur (#12) 0–2 Daniil Medvedev (#3) (6-7 (3), 3-6)

Stats De Minaur-Medvedev
Stats De Minaur-MedvedevProfimedia.cz

Andrey Rublev (#6) 1–2 Ugo Humbert (#36) (7-5, 3-6, 6-7 (3))

Stats Rublev-Humbert
Stats Rublev-HumbertProfimedia.cz

Alexander Zverev (#10) 2–1 Alejandro Davidovich Fokina (#25) (6-7 (4), 6-2, 6-1)