LIVE ATP Tour: Medvedev, Rune, Sinner, Rublev, Jarry, Zverev en Alcaraz door

Alcaraz met een service
Alcaraz met een serviceAFP
In de eerste ronde van de ATP in Peking komen veel goede spelers in actie. Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en veel meer komen in actie. Mis niks van al die wedstrijden via deze liveblog!

Daniel Evans (#33) 1 - 2 Jannik Sinner (#7) (4-6, 7-6, 3-6)

Sinner heeft in een kleine drie uur moeizaam gewonnen van Evans. In de eerste set had de Italiaan aan één breakpoint genoeg in de vijfde game om te breaken. Daarmee won hij ook de set uiteindelijk met 6-4. In de tweede set ging het gelijk op en kwam er een break voor Sinner un game 3. In game 10 kon hij serveren voor de wedstrijd, maar deed dat niet goed. Met een 'love-game' brak Evans terug en zo ging de set na een verlenging. Daar werd het ook niet beslist en dus ging de set naar een tiebreak. Evans was daarin met 7-2 te sterk.

Sinner kwam sterk terug in de derde set en brak Evans in zijn eerste servicegame. De rebreak kwam in game 5 en zo werd het 3-2 voor Sinner. In game 8 viel de beslissing, toen Sinner zijn tweede break in de set pakte. Hij serveerde op 5-3 de wedstrijd vervolgens uit en won de wedstrijd met 2-1.

Statistieken Evans-Sinner
Statistieken Evans-SinnerFlashscore

Tommy Paul (#13) 0 - 2 Daniil Medvedev (#3) (2-6, 1-6

Medvedev had geen kind aan de Amerikaanse Paul. Met een sterke service was hij Paul de baas, Medvedev sloeg negen aces in zijn partij. Maar de eerste servicegame ging nog niet van harte, want met het vierde breakpoint van Paul werd de nummer 3 van de wereld gebroken. Zonder een punt tegen te krijgen pakte hij wel gelijk de rebreak. Ook in game vier en acht brak Medvedev de Amerikaan, waardoor hij de set met 6-2 won.

In de tweede set kon Paul niks beginnen tegen de service Medvedev, hij pakte slechts twee punten in de hele set op de service van z'n tegenstander. In game vier en zes pakte Medvedev zijn breakkansen en won de set makkelijk met 6-1. Zo werd het dus 2-0 in totaal.

Statistieken Paul-Medvedev
Statistieken Paul-MedvedevFlashscore

Andrey Rublev (#6) 2-1 Cameron Norrie (#16) (4-6, 6-1, 6-4)

Andrey Rublev heeft in een ruim twee uur durende strijd afgerekend met Cameron Norrie, die de eerste set pakte door een break in de zevende game. In de tweede set sloeg Rublev hard terug met breaks in de tweede en de vierde game. De tien games in de derde set namen 51 minuten in beslag. Een enkele braak in de derde game was uiteindelijk beslissend. Norrie werkte nog twee matchpoints weg op een stand van 5-3, maar in de tiende game was het op het derde matchpoint wel raak voor Rublev die in de achtste finales de Fransman Ugo Humbert (#36) treft in Beijing.

Stats Rublev-Norrie
Stats Rublev-NorrieProfimedia

Nicolas Jarry (#23) 2-0 Stefanos Tsitsipas (#5) (6-4, 6-4)

Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4. Met de overwinning leidt Jarry nu de onderlinge ontmoetingen met Tsitsipas. Het staat 3-2 in het voordeel van de Chileen, die vrijdag met diepe groundstrokes Tsitsipas continu in de problemen bracht.

De huidige nummer 5 van de wereld moest veel verdedigen vanuit het achterveld en kwam moeilijk aan aanvallen toe. Na ruim anderhalf kon Jarry na een fraaie en lange rally de wedstrijd naar zich toe trekken. De mondiale nummer 23 maakte het af met een lovegame. Het is voor Tsitsipas opnieuw een domper. De 25-jarige rechtspoot zit in een moeilijke fase van zijn carrière en verloor al vijf keer in anderhalve maand tijd. Op de US Open werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld.

Stats Jarry-Tsitsipas
Stats Jarry-TsitsipasProfimedia

Holger Rune (#4) 2-0 Felix Auger-Aliassime (#15) (6-4 6-4)

Rune won de wedstrijd in anderhalf uur, mede door een sterke service. Hij sloeg zeven aces, tegenover vier van de Canadees. Uiteindelijk waren twee breaks in de wedstrijd genoeg. In set 1 pakte de Deen in de derde game de break, in de tweede set in game 9. Rune kreeg geen breakpoints tegen en won zo vrij eenvoudig de partij.