Van de Zandschulp maakt kansen niet af en gaat ten onder in tweede ronde in RomeProfimedia
Van de Zandschulp is er niet in geslaagd de tweede ronde door te komen op de ATP Masters 1000 in Rome. De Serviër Laslo Djere was in twee sets te sterk (6-2 6-4). De Veenendaler kreeg legio kansen op breaks, maar wist die niet te forceren.

Van de Zandschulp, de nummer 30 van de wereld, had geen moeite met zijn eerste servicebeurt en kwam makkelijk op 1-0. Djere had dat wel, maar na een aantal keer deuces won hij toch de game: 1-1. In de derde leg was het de Nederlander die zijn servicebeurt niet kon houden. Met een mooie backhand langs de lijn begon hij nog goed, maar door slordige fouten leverde hij de game in en keek de Veenendaler tegen een achterstand aan.

Van de Zandschulp laat breakkansen liggen

Hij dacht gelijk orde op zaken te stellen. Van de Zandschulp kwam met 0-40 voor, maar wist ook deze game drie setpoints te verknallen. (In de vorige game deed hij dat ook al tweemaal). De Serviër wist op deuce door te drukken en won de game: 3-1. Hij bleef wel in de partij door zijn tweede love-game van de wedstrijd te serveren, het werd 3-2, maar nog met een break achterstand.

Djere wist zijn servicegame te behouden, maar dat lukte Van de Zandschulp andermaal niet. Sterker nog, hij won geen punt op zijn service en liep een vrij kansloze eerste set te spelen: 5-2. De set kwam niet meer in gevaar, want de achtste game ging makkelijk naar de Serviër en zo eindigde de eerste set in 6-2.

Begin tweede set geen kansen op een break

In de tweede set probeerde Van de Zandschulp gelijk de toon te zetten met zijn servicebeurt. Hij won de eerste game en kwam met 1-0 voor. In de tweede game begon de Serviër goed en sloeg een mooie winner op 15-0. Hij kwam 30-0 voor en toen kwam Djere met een sportief gebaar. De scheidsrechter gaf een bal van de Nederlander uit, maar daar was Djere het niet mee eens. Hij had gelijk en het punt werd overgespeeld. De Serviër won het punt alsnog en ging naar 40-0. Dat werd een love-game en zo werd het 1-1. De Veenendaler sloeg terug door ook een sterkte servicebeurt neer te zetten en met 40-15 de game te winnen. Zo gingen ze naar de bankjes met een 2-1 tussenstand in het voordeel van Van de Zandschulp. Hij pakte in de vierde game zijn eerste punt in drie games op de service van Djere, maar dat was ook het enige punt. De game ging dus naar de Serviër en het werd daarmee 2-2. In de rally’s had Van de Zandschulp niet veel in te brengen op de service van zijn tegenstander.

Djere maakt kansen gelijk af

In de twee games er na werd niks ingeleverd, maar in de zevende game kwam het omslagpunt. Op 15-15 sloeg Djere twee punten op rij en kreeg daarmee twee breakpoints. De nummer 62 van de wereld deed wat Van de Zandschulp naliet in set 1. Hij maakte de kansen meteen af en kwam op 4-3 in set 2. De Nederlander kreeg gelijk een kans om terug te breaken, maar dat niet op 30-40. De game ging wederom naar deuce, waar de Serviër de sterkte was: 5-3. Van de Zandschulp kwam nog terug tot 5-4, maar het was niet genoeg. In de tiende game van de tweede set won Djere de wedstrijd met zijn tweede setpoint: 6-2 6-4.