Van de Zandschulp boekt sportief en mentaal sterke overwinning in Braunschweig

Van de Zandschulp in actie in Braunschweig
Van de Zandschulp in actie in BraunschweigProfimedia
Botic van de Zandschulp heeft in Braunschweig een fraaie overwinning geboekt op de Libanees Benjamin Hassan. De nummer 97 van de wereld was met 6-1, 6-2 te sterk in een wedstrijd die één uur en zeven minuten duurde. Daarmee staat de Nederlander in de kwartfinales.

Het ging in de eerste set al snel mis voor Hassan. Op zijn tweede servicebeurt kwam de mondiale nummer 154 met 0-40 achter. Hij knokte zich terug naar deuce, waarop het alsnog mis ging. Van de Zandschulp werkte overigens op zijn eerste servicebeurt twee breakpoints weg. De toon van de set had dus ook heel anders kunnen zijn.

Van de Zandschulp had het daarna ook lastig op eigen service, maar was scherp op de bepalende momenten, werkte breakpoints weg, maar pakte de kansen die hij zelf kreeg. Gevolg was een 6-1 stand, dankzij een laatste game waarin de Nederlander een breakpoint pareerde en toesloeg op zijn eerste setpoint. Daarmee zal de eerste set ook een mentale overwinning zijn geweest voor de zo geplaagde tennisser, die begin dit jaar nog in de top-50 stond.

Sterke tweede set

In de tweede set leverde Hassan onmiddellijk zijn servicebeurt in en pakte Van de Zandschulp een 2-0 voorsprong. Dat bleek de voorbode voor de zege. De in Wageningen geboren tennisser begon op eigen service beter te spelen en sloeg opnieuw toe op de opslag van zijn opponent. Hij gunde de man uit Libanon twee games en sloeg bij een 5-2 40-0 stand toe op zijn eerste matchpoint.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

In de kwartfinale treft Van de Zandschulp sowieso een Duitser. Hij neemt het op tegen de winnaar van de partij tussen Henri Squire (#178) en Max Hans Rehberg (#453). Aan de kant van het schema van de Nederlander is alleen de Indiër Sumit Nagal (#73) hoger gerankt. In Braunschweig is Roberto Carballes Baena uit Spanje als eerste geplaatst. Hij is momenteel de nummer 64 van de wereld.