ATP Cincinnati dag 4: Medvedev en Djokovic simpel door, Sinner en Ruud onderuit

Bijgewerkt
Borna Coric is de regerend kampioen van Cincinnati en schakelde in de vorige ronde Sebastian Korda uitAFP
Het is de vierde dag van het masterstoernooi in Cincinnati en de tweede ronde dendert voort. En hoe. Van alle top 20-spelers komen er vandaag maar liefst 14 in actie verdeeld over 12 wedstrijden. Daarvan zijn de meest in het oog springende die tussen Lorenzo Musetti en Daniil Medvedev, en Alejandro Davidovich Fokina en Novak Djokovic. Meer dan genoeg tennisgeweld om vandaag in de gaten te houden in ieder geval.

Tweede ronde

Lorenzo Musetti (#18) 0-2 Daniil Medvedev (#3) (3-6 2-6)

Medvedev begon slecht aan de wedstrijd, want Musetti pakte gelijk de break. Medvedev brak terug in game 2 en stelde orde op zaken. In game 8 kwam de tweede break voor de Rus. Hij kwam 5-3 voor en serveerde daarna de set uit: 6-3. In set 2 pakte hij in de vijfde en zevende game een break en won de set met 6-2 en daarmee de wedstrijd.

Statistieken Musetti-Medvedev
Statistieken Musetti-MedvedevFlashscore

Max Purcell (#70) 2-1 Casper Ruud (#7) (6-4 3-6 6-4)

Een break in de zevende game was genoeg voor Purcell om de eerste set binnen te halen. Hij won elke servicegame en won daardoor de set met 6-4. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, toen Ruud de enige break pakte in de achtste game. Hij won set 2 met 6-3.

In de derde en allesbeslissende set waren er veel breakpoints, maar viel er uiteindelijke ook maar één break. Dat gebeurde in en tiende en laatste game. Purcell won die game en ook de wedstrijd. De laatste set werd wederom 6-4.

Statistieken Purcell-Ruud
Statistieken Purcell-RuudFlashscore

Jannik Sinner (#6) 0-2 Dusan Lajovic (#66) (4-6 6-7)

Sinner wist in de eerste set geen breakpoint te forceren, Lajovic kreeg er één. Hij maakte dat punt en besliste daarmee ook de set, die hij met 6-4 won. In de tweede set kwamen er veel meer kansen op breaks, maar die werden niet benut. De tweede set ging naar een tiebreak waar Lajovic te sterk was. Het werd 7-4 en dus 2-0 in sets. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, toen Ruud de enige break pakte in de achtste game. Hij won set 2 met 6-3.

Statistieken Sinner-Lajovic
Statistieken Sinner-LajovicFlashscore

Lorenzo Sonego (#39) 0-2 Taylor Fritz (#9) (4-6 6-7)

In de eerste set regende het breaks. Fritz opende met één, maar gaf die gelijk weer weg. In game 4 kwam hij op achterstand door een break: 3-1. Maar in game 5 en 7 pakte Fritz er weer twee en pakte een 5-3 voorsprong. Daarna werd alles op eigen service gewonnen en pakte de Amerikaan met 6-4 de set. In set 2 waren er geen breaks en dus kwam er een tiebreak. Daarin had Fritz het makkelijk, want hij kwam al snel met 4-0 voor. Uiteindelijk won hij met 7-1 de tiebreak en dus met 2-0 de partij.

Statistieken Sonego-Fritz
Statistieken Sonego-FritzFlashscore

Stefanos Tsitsipas (#4) 2-0 Ben Shelton (#40) (7-6 7-6)

Beide heren deden niks voor elkaar onder. Er viel geen enkel breakpoint in de reguliere wedstrijd, dus gingen beide sets naar de tiebreak. Tsitsipas trok daar tweemaal aan het langste eind en won daardoor de wedstrijd met 2-0.

Statistieken Tsitsipas-Shelton
Statistieken Tsitsipas-SheltonFlashscore

Holger Rune (#5) 0-1 Mackenzie McDonald (#43) (4-6 0-2 (Opgave))

Holger Rune had al vier duels op rij verloren, maar moest tot overmaat van ramp na een medische pauze in de tweede set opgeven. Rune had last van een rugblessure.

Vóór de opgave begon de wedstrijd als tussen twee spelers die erg aan elkaar gewaagd waren. De eerste break werd niet weggeven tot de negende game, toen McDonald een game van Rune afnsoepte en zo een reeks van wijf gewonnen games inzette. Na de love game in de tweede game van de tweede set gaf Rune op.

Statistieken Rune-McDonald
Statistieken Rune-McDonaldFlashscore

Alejandro Davidovich Fokina (#23) 0-1 Novak Djokovic (#2) (4-6 0-0 (Opgave))

De nummer twee van de wereld ging door nadat hij de eerste set met 6-4 had gewonnen, toen Davidovich Fokina niet verder kon met een onderrugblessure.

"Hij vertelde me dat het gisteren begon", zei de 23-voudig Grand Slam singleskampioen. "Hopelijk is hij klaar voor New York (de US Open, red.). Dit is nooit de manier waarop je wilt winnen, het publiek verwachtte een wedstrijd, een gevecht", voegde de 36-jarige eraan toe.

Statistieken Davidovich Fokina-Djokovic
Statistieken Davidovich Fokina-DjokovicFlashscore

Frances Tiafoe (#10) 0-2 Stan Wawrinka (#51) (3-6 4-6)

In de laatste wedstrijd van de dag zette de Zwitserse veteraan Stan Wawrinka de klok terug om de Amerikaanse 16e geplaatste Frances Tiafoe met 6-3 6-4 te overmeesteren. Wawrinka, 38 jaar, zette een klassieke Wawrinka-wedstrijd neer en sloeg zijn 11e ace op matchpoint voor zijn 27e overwinning van het jaar.

Tiafoe had over twee sets geen antwoord op Wawrinka's serve en zat zichzelf veel in de weg met 13 onnodige fouten.