Cincinnati round-up: Dimitrov en Tsitsipas onderuit, Shelton door oog van de naald

Stefanos Tsitsipas sneuvelde in de eerste ronde in Cincinnati
Stefanos Tsitsipas sneuvelde in de eerste ronde in CincinnatiAFP
Op het masterstoernooi van Cincinnati zijn vannacht enkele eersterondewedstrijden gespeeld die het vermelden zeker waard zijn.

Zie ook de round-up van gisteren voor de wedstrijden die klaar waren voor het bedtijd was in de GMT+1-landen.

Grigor Dimitrov leidde een verrassende nederlaag tegen de ongeplaatste nummer 50 van de wereld Fabian Marozsan: 4-6, 6-4, 6-3. De Bulgaarse nummer 9 van de wereld won de eerste set en had in de tweede een breakpoint op 4-4 om te kunnen serveren voor de wedstrijd, maar in plaats daarvan behield zijn Hongaarse tegenstander zijn service, waarna Marozsan brak voor de set en vervolgens de derde set ook pakte door een break in de zesde game zonder op breakpoint tegen te komen.

Statistieken Marozsan - Dimitrov
Statistieken Marozsan - DimitrovFlashscore

De spraakmakende Russische nummer 6 op de ATP-ranglijst Andrey Rublev liet zich niet verrassen door zijn Chinese opponent Zhizhen Zhang. Hij won met 6-4, 6-3 in straight sets van de nummer 44 van de wereld en plaatste zich in een uur voor de achtste finale door consistent sterk te serveren.

Statistieken Zhang - Rublev
Statistieken Zhang - RublevFlashscore

De jonge Amerikaan Ben Shelton sloot een bijna drie uur durende partij tegen de Argentijnse Tomas Martin Etcheverry af met een 6-7 (6), 7-6 (7), 6-3 overwinning. In de tiebreak van de tweede set stond hij aan de rand van uitschakeling met een matchpoint tegen op 7-6, maar de 21-jarige nummer 14 van de wereld loodste zich erdoorheen en dwong een derde set af, die hij won door een break in de achtste game.

Statistieken Shelton - Etcheverry
Statistieken Shelton - EtcheverryFlashscore

Een geplaatste speler die het wel moest afleggen tegen de underdog was Stefanos Tsitsipas. De Griekse nummer 11 van de ATP-ranglijst verloor met 3-6, 6-4, 7-5 van de Britse nummer 28 Jack Draper.

Statistieken Draper - Tsitsipas
Statistieken Draper - TsitsipasFlashscore

De Deen Holger Rune behaalde een 6-3, 7-6 (8) overwinning op Nuno Borges. In de tweede set kreeg hij in de tiebreak twee setpoints tegen, waarvan één op service van de Portugese nummer 39 van de wereld, maar deze werden gemist, waarna Rune zijn tweede matchpoint benutte.

Statistieken Rune - Borges
Statistieken Rune - BorgesFlashscore

Bij de vrouwen behaalde voormalig nummer 2 van de WTA-ranglijst, huidig nummer 37, Paula Badosa een puike 6-3, 6-2 zege op nummer 16 Anna Kalinskaya. De Spaanse zet zo haar terugkeer richting de top voort, nadat ze eerder deze maand al het toernooi in Washington had gewonnen.

Statistieken Kalinskaya - Badosa
Statistieken Kalinskaya - BadosaFlashscore

De tweevoudig verliezend grandslamfinaliste Jasmine Paolini won haar wedstrijd tegen Anastasia Potapova in straight sets met 7-6 (2), 6-3, ondanks dat ze een voorsprong van twee breaks in de eerste set tot tweemaal toe uit handen gaf. Haar Russische tegenstander wist in de tweede set lang vol te houden, maar moest toegeven met een break in de achtste game, die fataal bleek.