Swiatek bereikt derde ronde in Cincinnati door Gracheva met heel veel moeite te verslaan

Swiatek had zes matchpoints nodig
Swiatek had zes matchpoints nodigProfimedia
Iga Swiatek is met de schrik vrijgekomen in het WTA-toernooi van Cincinnati. De Poolse speelde op papier een eenvoudige wedstrijd tegen Varvara Gracheva. Maar makkelijk ging het zeker niet. Ze won met 6-0 6-7 (8) 6-2.

WTA-nummer één van de wereld Swiatek had zes matchpoints en meer dan twee uur nodig om met een overwinning van de baan te stappen in het laatste grote toernooi voor de US Open. In de eerste set had ze geen enkele moeite met Gracheva en was ze al binnen 22 minuten klaar. In de tweede set leek het, op een 5-2 stand, dezelfde kant op te gaan. Maar dat bleek vies tegen te vallen, want de Franse kwam terug tot een tiebreak en wist vijf matchpoints weg te werken. Op het vijfde setpoint maakte ze er in een tiebreak 1-1 van.

Swiatek herpakte zich om uiteindelijk en won de wedstrijd met heel veel moeite. Ze staat daardoor in de derde ronde. “Het was niet makkelijk om het af te maken in de tweede set”, zei Swiatek. “Ze begon met vrijheid te spelen, omdat ze niets te verliezen had. “Ik deinsde een beetje terug en zij benutte haar kansen. Ik ben blij dat ik proactiever werd in de derde set en intenser speelde.”

Vertrouwen

Swiatek zei dat ze haar zelfvertrouwen behield. “Ik wist dat ik het spel had om te winnen, ik had vijf matchpoints,” zei ze. “Het was mijn fout dat ik het niet afmaakte, maar dat gebeurt. Ik was in staat om de derde te spelen zoals ik aan het begin van de wedstrijd deed. Ik ben blij dat ik de partij over de streep kon trekken.''

Overige duels

Ook Magdalena Frech haalde de derde ronde. Zij was met 2-1 te sterk voor Marie Bouzkova. Caroline Wozniacki won met 2-0 in sets van Anhelina Kalinina.