Tommy Paul wint slijtageslag van Marcos Giron en verovert Dallas Open titel

Tommy Paul in actie in Dallas
Tommy Paul in actie in DallasProfimedia
De Amerikaanse Tommy Paul heeft zijn tweede ATP Tour-titel veroverd door in de finale van de Dallas Open zijn landgenoot Marcos Giron met 7-6 (3), 5-7, 6-3 te verslaan.

De nummer 15 van de wereld Paul won zijn enige ATP-titel in 2021 in Stockholm, maar verloor vorig jaar in de finale van Acapulco en Eastbourne in zijn enige andere finales. Paul, die vorig jaar op de Australian Open zijn eerste Grand Slam halve finale bereikte, brak Giron voor een 2-0 voorsprong in de laatste set en hield vanaf dat moment stand om na twee uur en 32 minuten via een servicewinner de overwinning te pakken.

Paul domineerde de tiebreak van de eerste set, maar mislukte in zijn poging een tweede af te dwingen in de daaropvolgende set. In een marathon negende game die meer dan 12 minuten duurde, behield Paul zijn opslag toen Giron een forehand miste. Maar Giron hield vervolgens stand, brak daarna voor 6-5 toen Paul zelf een forehand uit sloeg en hield in zijn servicegame opnieuw stand om een derde set af te dwingen.

Statistieken Giron - Paul
Statistieken Giron - PaulFlashscore

Paul staat 2-1 tegen Giron in ATP ontmoetingen, hij verloor hun eerste wedstrijd in een 2021 Miami Open eerste ronde wedstrijd, maar won een vorig jaar een achtste finale in Canada. De als 67e geplaatste Giron versloeg de Amerikaanse topseed Frances Tiafoe en de Franse vierde geplaatste Adrian Mannarino om zijn tweede ATP-finale te bereiken, nadat hij in 2022 sneuvelde in het kampioenschap van San Diego.