Davis Cup Finals dag 2: Australië draait achterstand om en gaat naar halve finale

Alex De Minaur wordt gezien als Australië's beste speler
Alex De Minaur wordt gezien als Australië's beste spelerProfimedia
Australië heeft van Tsjechië gewonnen met 2-1 in de kwartfinale van de Davis Cup. De Tsjechen hadden de winst in handbereik toen ze 1-0 voorstonden, maar Alex de Mineur redden de Australiërs. In het dubbelspel werd de zege veiliggesteld en zo gaan ze naar de halve finale

Tsjechië 1-0 Australië

Tomas Machac - Jordan Thompson (6-4 7-5)

Tomas Machac versloeg Jordan Thompson met 6-4 7-5 en zette drievoudig kampioen Tsjechië woensdag op een 1-0 voorsprong in de kwartfinale van de Davis Cup tegen 2022 runners-up Australië. De Tsjechen, die in september met een 9-0 winst- en verliesrecord uit drie  wedstrijden in de groepsfase naar de finale kwamen, willen voor het eerst sinds 1975 weer eens winnen van Australië.

Hun nummer twee Machac maakte een vroege break goed met een comfortabele servicegame en weerstond een sterke terugslag van Thompson op 5-4 in de openingsset. Er was weinig verschil tussen het hard slaande tweetal in de tweede set tot 4-4. Er volgde twee breaks, maar uiteindelijk won Machac in de verlenging van de set met 7-5.

Statistieken Machac-Thompson
Statistieken Machac-ThompsonFlashscore

Jiri Lehecka - Alex De Minaur (6-4 6-7 5-7)

De kwartfinalist van de Australian Open redde vijf breakpoints in de 10e game van het tweede enkelspel, maar verloor uiteindelijk de set.

De 22-jarige Lehecka kreeg een 4-2 voorsprong door een vroege break in de tweede set, maar kon de voorsprong niet vasthouden. In de tiende game kon hij de wedstrijd uitserveren, maar De Mineur won de game en kwam tot 5-5. Uiteindelijk won hij via de tiebreak.  In de laatste set pakte hij een break meer dan zijn tegenstander en zegevierde met 7-5 om de stand naar 1-1 te trekken.

Jakub Mensik/Adam Pavlasek - Matthew Ebden/Max Purcell (4-6 5-7)

De beslissende momenten kwamen aan het einde van de sets. In de eerste set werd in game zeven gebroken door de Australiërs en in de tweede set in de elfde. Zelf kregen ze geen breakpoint tegen en kwamen dus eigenlijk niet in gevaar.