Dubbelaars Koolhof en Botic doen het: Nederland bereikt kwartfinale Davis Cup

Wesley Koolhof hielp Nederland naar de kwartfinale van de Davis Cup
Wesley Koolhof hielp Nederland naar de kwartfinale van de Davis CupProfimedia
Team Nederland heeft de knock-outfase van de Davis Cup bereikt door de overwinning in het dubbelspel van Wesley Koolhof en Botic van de Zandschulp op Simone Bolelli en Andrea Vavassori van team Italië met 7-6 (6), 7-5 na twee uur en minuten tennissen. Met de zege eindigt Nederland op de tweede plek in de groep met België en Brazilië, terwijl Italië ongeslagen bovenaan eindigt.

De eerste set ging erg gelijkop, ondanks twee onbenutte breakpoints in de eerste game van Nederland. De Italianen kregen in de set ook vijf breakpoints, maar wisten die eveneens niet te benutten. Drie daarvan waren bij een stand van 5-4, 0-40, maar Van de Zandschulp rechtte de rug en serveerde vervolgens goed om de setpoints weg te werken. In de tiebreak pakten hij en Koolhof al snel een voorsprong van een dubbele minibreak, maar gaven deze ook weer weg. Bolelli en Vavassori slaagden er niet in om een derde minibreak ook weg te werken en de set ging naar de Nederlanders.

Ook de tweede set ging lang gelijkop, maar in de 12e game was er de eerste break van de wedstrijd, en deze was ook gelijk goed voor de overwinning. Op 15-40 waren er al twee matchpoints, maar deze werden niet benut. De game leek naar de Italianen te gaan, maar door drie punten op rij te maken konden Koolhof en Van de Zandschulp alsnog juichen, net als de in het oranje uitgedoste fans op de tribune.