ATP Finals dag 4: Rublev slaat eigen knieën kapot; Koolhof en Skupski verliezen

Rublev sloeg zijn eigen knieën kapot
Rublev sloeg zijn eigen knieën kapotAFP
Er staan vandaag weer een paar prachtige wedstrijden op het programma. Zo spelen Alcaraz en Rublev een cruciaal duel, omdat beide heren hun eerste pot verloren. Later op de dag komt Koolhof samen met zijn dubbelpartner Skupski op de baan, op zoek naar een tweede overwinning.

ATP Finals - groepsfase, enkelspel - Turijn, Italië

Carlos Alcaraz (#2) 2-0 Andrey Rublev (#5) (7-5 6-2)

Carlos Alcaraz heeft tijdens de ATP Finals in Turijn zijn eerste overwinning geboekt. Na de nederlaag in zijn eerste partij tegen Alexander Zverev was de Spanjaard woensdag in twee sets te sterk voor Andrey Rublev: 7-5 6-2.

De eerste set ging tot 5-5 gelijk op waarna Alcaraz met een break de set naar zich toetrok. In de tweede set sloeg de Spaanse nummer 2 van de wereld direct toe op de opslag van  Rublev. De 26-jarige Rus ontstak hierop in woede en sloeg zichzelf met zijn racket tot bloedens toe op zijn knie. Alcaraz toonde in de tweede set zijn klasse en liep uit naar 6-2. Door zijn overwinning houdt de 20-jarige Alcaraz zicht op plaatsing voor de halve finales.

StatistiekenFlashsha.re

"Ik ben erg blij met mijn eerste overwinning op de ATP Finals in Turijn", zei Alcaraz na afloop. "Ik ben ook heel blij met het hoge niveau dat ik haalde. De eerste wedstrijd was heel zwaar en een moeilijk moment voor mij, maar het is erg fijn om zo terug te komen."

Alcaraz treft vrijdag in zijn laatste groepswedstrijd Daniil Medvedev, de nummer 3 van de wereld. De Rus speelt later op woensdag nog tegen Alexander Zverev. Als Medvedev van de Duitser wint zonder setverlies, dan is hij al geplaatst voor de halve finales.

Daniil Medvedev (#3) 2-0 Alexander Zverev (#8) (7-6 6-4)

Daniil Medvedev heeft ook zijn tweede wedstrijd zonder setverlies gewonnen. De Rus versloeg Alexander Zverev uit Duitsland. In de eerste set verloren beide spelers een keer hun servicebeurt en moest een tiebreak uitsluitsel brengen. Daarin kreeg Zverev twee setpoints, maar Medvedev knokte zich terug naar 7-7 en won vervolgens de twee daaropvolgende punten. In de tweede set brak de nummer drie van de wereld zijn tegenstander bij 5-4, wat het einde van de wedstrijd betekende.

ATP Finals - groepsfase, dubbelspel - Turijn, Italië

Rohan Bopanna/Matthew Ebden 2-0 Rinky Hijikata/Jason Kubler (6-4 6-4)

Bopanna en Ebden hebben, net als eerder tijdens de ATP Finals Koolhof en Skupski, met 2-0 in sets van Hijikata en Kubler gewonnen. In beide sets wist het Indiaas-Australische duo hun opponenten een keer te breken, terwijl ze zelf al hun servicebeurten behielden.

Wesley Koolhof/Neal Skupski 1-2 Rajeev Ram/Joe Salisbury (3-6 6-3 7-10)

Wesley Koolhof en zijn Britse partner Neal Skupski hebben in hun tweede wedstrijd in het dubbelspel op de ATP Finals een nederlaag geleden. Het als tweede geplaatste duo ging in Turijn met 6-3 3-6 10-7 onderuit tegen de Amerikaan Rajeev Ram en Joe Salisbury uit Engeland. Beide koppels hadden hun eerste wedstrijd in de groepsfase gewonnen. Met het resultaat komen Ram en Salisbury op 2 punten. Koolhof en Skupski hebben 1 punt, net als de Australiër Matthew Ebden en Rohan Bopanna uit India.

Koolhof en Skupski wisten op 2-2 in de eerste set drie breakpoints niet te verzilveren, waarna ze in de volgende game prompt hun eigen opslag inleverden. Op 5-3 lieten ze eveneens kansen liggen om te breken en pakten Ram en Salisbury alsnog de set. Het Nederlands-Britse duo trok de stand in de tweede set weer gelijk dankzij een break in de achtste game. In de derde set namen Koolhof en Skupski een 5-3-voorsprong, maar draaiden Ram en Salisbury de set om: 10-7.

Laatste groepswedstrijd

Voor Koolhof en Skupski is het toernooi in Turijn het laatste evenement dat ze samen spelen. Volgend jaar speelt Koolhof weer samen met de Kroaat Nikola Mektic, met wie hij in 2020 de ATP Finals won.

Koolhof en Skupski spelen vrijdag hun laatste groepswedstrijd tegen Ebden en Bopanna, die woensdag tegen de Australiërs Rinky Hijikata en Jason Kubler hun eerste zege boekten. Met de overwinning werd de 43-jarige Bopanna de oudste speler ooit met een zege op de ATP Finals.