Duo Koolhof/Skupski opnieuw zonder setverlies door in dubbelspel Roland Garros

Koolhof en Skupski op het gravel
Koolhof en Skupski op het gravelProfimedia
Wesley Koolhof is samen met zijn Britse tennispartner Neal Skupski doorgedrongen tot de volgende ronde op Roland Garros. In het dubbelspel werden de Argentijn Pedro Cachin en de Chinees Yibing Wu vakkundig met 6-4 6-2 aan de kant gezet.

Al in de derde game van de eerste set plaatsen Koolhof en Skupski de beslissende break. Dat was ook gelijk het enige breakpoint van de hele set. Op 5-4 kreeg het duo drie setpoints op 40-0 en op de derde was het raak. Daarmee was het verzet van de twee aan de andere kant van het net ook zo goed als gebroken. Op eigen service waren Koolhof en Skupski ijzersterk. Het Argentijns-Chinese duo werd nog twee keer gebroken en de wedstrijd werd op ‘love’ uitgeserveerd.

Statistieken van de wedstrijd tussen Koolhof/Skupski en Cachin/Wu
Statistieken van de wedstrijd tussen Koolhof/Skupski en Cachin/WuFlashshare

Als eerste geplaatst

In de eerste ronde van het toernooi in Parijs werd ook geen setverlies geleden. Het duo Koolhof/Skupski is in Parijs als eerste geplaatst. In Rome verloren ze in de halve finales nog van Robin Haase en Botic van de Zandschulp. In Barcelona werd de finale verloren. De laatste toernooioverwinning stamt alweer uit 2022. In november wonen Koolhof en Skupski in Turijn. Het is derhalve wel weer eens tijd voor een eindzege.

In de derde ronde nemen Koolhof en Skupski het op tegen de Kazach Aleksandr Nedovjesov en Miguel Ángel Reyes-Varela uit Mexico.