Carlos Alcaraz vermaakt publiek en verslaat Sebastian Korda voor plek in vierde ronde

Alcaraz in actie op vrijdagavond
Alcaraz in actie op vrijdagavondReuters
De als derde geplaatste Carlos Alcaraz (21) toonde zijn vastberadenheid in zijn meest overtuigende wedstrijd op Roland Garros dit jaar met een 6-4 7-6( 5) 6-3 overwinning op de Amerikaan Sebastian Korda (23) en bereikte daarmee de vierde ronde van het tennistoernooi nabij Parijs.

Alcaraz, die nog steeds een compressiemouw om zijn rechterarm droeg na een recente blessure, brak Korda in een spannende eerste game, maar de nummer drie van de wereld stond toe dat zijn als 27e geplaatste tegenstander direct terugsloeg en hem meesleurde in een strijd op Court Philippe Chatrier.

Alcaraz zette zijn backhand goed in en creëerde zo de mogelijkheid om te breken voor een 5-4 voorsprong. Hij sloeg toe toen Korda een vliegende volley in het net sloeg nadat hij naar voren was gestormd en de Spanjaard pakte de openingsset door de volgende game op love uit te serveren.

Vader Petr

De halve finalist van 2023 was duidelijk in de stemming om het avondpubliek vroeg in de tweede set te vermaken met een zijwaartse 'tweener', maar ook Korda liet mooi tennis zien.

Korda, die in Parijs aankwam in de hoop de prestatie van zijn vader Petr uit 1992 te evenaren en de finale van Roland Garros te bereiken, lukte het niet om serieus kans te maken, maar hield tijdens felle rally's stand en schopte het tot 6-6.

Alcaraz slaakte een kreet na het slaan van een forehand van 101 km/u om de tiebreak te winnen en zijn voorsprong in de wedstrijd te verdubbelen. De finish kwam in zicht toen hij brak voor een 3-1 voorsprong in de derde set, die hij afsloot met een fraaie volley.