Tsitsipas kent moeilijke momenten tegen Altmaier, maar bereikt derde ronde

Tsitsipas is een van de titelkandidaten op Roland Garros
Tsitsipas is een van de titelkandidaten op Roland GarrosReuters
Voormalig verliezend finalist Stefanos Tsitsipas heeft woensdag met een 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4 overwinning op de Duitser Daniel Altmaier zijn plek in de derde ronde op Roland Garros veiliggesteld. De als negende geplaatste Griek, vorige maand winnaar in Monte Carlo en finalist in Barcelona, is een van de titelkandidaten, met gravel als zijn favoriete ondergrond.

Hij leek op weg naar een gemakkelijke overwinning door in minder dan een uur door de eerste twee sets te racen. Tsitsipas, finalist op Roland Garros in 2021, bestookte zijn als 83e gerangschikte tegenstander met zijn krachtige forehand totdat Altmaier zijn tempo opvoerde en agressiever werd.

“Tegen jezelf vechten. Dit is iets wat tijdens een wedstrijd gebeurt. Je moet vechten tegen je emoties en gevoelens,” zei Tsitsipas over zijn concentratieverlies. “De grootste oorlog die je hebt is met jezelf. Daar moet je achter zien te komen en dat uit de weg zien te ruimen. Ik stond achter in. Ik gaf niet op. Ik heb genoeg comebacks gehad in het verleden en daar heb ik van geleerd."

“Ik herinner me die en ze inspireerden me om terug te komen in de wedstrijd en het type speler te zijn dat ik wil zijn als dingen niet zo goed gaan.”

Belangrijkste wedstrijdgegevens
Belangrijkste wedstrijdgegevensFlashscore

De Duitser, die vijf sets nodig had om door de eerste ronde te komen, weigerde te buigen in de derde set en domineerde de tiebreak om de achterstand te verkleinen. Zijn eerste break op de opslag van Tsitsipas bracht hem op een 4-3 voorsprong in de vierde set toen zijn opponent een backhand smash in het net sloeg. Maar de Griek herstelde zich snel, brak meteen terug en beëindigde de wedstrijd even later op de opslag van zijn tegenstander.

Hij moet het nu opnemen tegen Lorenzo Sonego uit Italië of Zhang Zhizhen uit China.