Van Rijthoven speelt wisselvallige wedstrijd in Polen, maar stond weer eens op de baan

Van Rijthoven eerder dit jaar in Rosmalen
Van Rijthoven eerder dit jaar in RosmalenProfimedia
De eerste wedstrijd van Tim van Rijthoven sinds zijn uitschakeling in de kwalificaties van Wimbledon, eind juni, is geëindigd in een nederlaag. De Nederlander verloor in het Poolse Grodzisk Mazowiecki met 1-2 van Fransman Manuel Guinard (#293): 7-6 (4) 0-6 3-6.

Van Rijthoven heeft veel blessureleed achter de rug. Een slepende elleboogblessure hield hem ongeveer anderhalf jaar aan de kant. Zijn laatste officiële overwinning was tijdens de Davis Cup in februari 2023. Een terugkeer in juni van dit jaar op gras liep uit op nederlagen in Rosmalen en tijdens de kwalificatie voor Wimbledon.

De Nederlander heeft een beschermde ranking, anders zou het lastig worden weer terug te keren in het circuit. Hij zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn wedstrijd in Polen. In een lastige eerste set toonde Van Rijthoven karakter toen zijn opponent vier setpoints kreeg bij een 4-5 stand. Hij pareerde ze allemaal en won vervolgens de tiebreak. De tank was daarna even leeg en Guinard won de tweede set in slechts 19 minuten met 0-6.

Beslissende set

In de beslissende set richtte Van Rijthoven zich weer op, kreeg ook breakpoints, maar leverde op 1-1 zijn eigen servicebeurt in en dat bleef hem achtervolgen. Bij een 3-5 30-40 stand kreeg de Fransman een matchpoint en die benutte hij gelijk. Einde wedstrijd voor Van Rijthoven, die waarschijnlijk vooral blij was dat hij weer eens in wedstrijdverband op de baan stond.