Guadalajara WTA: Caroline Garcia wint moeizaam, Madison Keys uitgeschakeld

Caroline Garcia stond bijna drie uur op de baan tegen Aliaksandra Sasnovich
Caroline Garcia stond bijna drie uur op de baan tegen Aliaksandra SasnovichProfimedia
In de tweede ronde van het WTA-toernooi van Guadalajara zijn Caronline Garcia en Veronika Kudermetova doorgedrongen tot de achtste finales in Mexico. Na Garcia, de nummer 3 van de plaatsingslijst, komen ook onder anderen de hoger geplaatsten Ons Jabeur en Maria Sakkari nog in actie.

Aliaksandra Sasnovich (#89) 1–2 Caroline Garcia (#11) (6-4, 6-7 (5), 4-6)

Française Garcia had maar liefst 2 uur en 50 minuten nodig om af te rekenen met Sasnovich. Na het verlies in de eerste set door één servicebreak, was er in de tweede set een tiebreak nodig na vier breaks. Daarin overleefde Garcia twee matchpoints in de twaalfde game. In de derde set was er opnieuw één break en nu in het voordeel van Garcia. Op haar eigen tweede matchpoint, sleepte Garcia de winst eruit.

Sasnovich - Garcia
Sasnovich - GarciaFlashscore

Magdalena Frech (#66) 0-2 Ekaterina Alexandrova (#20) (6-7 (4), 6-7 (8))

Het ging niet zonder slag of stoot, maar Ekaterina Alexandrova heeft zich geplaatst voor de volgende ronde door af te rekenen met Magdalena Frech. Beide sets duurden net iets langer dan een uur en kwamen allebei uit op een tiebreak. In de tweede set had Magdalena Frech nog twee setpoints, maar Alexandrova wist zich op de juiste momenten te herpakken.

Frech - Alexandrova
Frech - AlexandrovaFlashscore

Marta Kostyuk (#42) 0–2 Jelena Ostapenko (#16) (2-6, 3-6)

Marta Kostyuk stond in de eerste set met 2-1 voor, maar heeft het daarna volledig uit handen gegeven. Jelena Ostapenko won de set met 6-2 en in de tweede set had ze slechts 34 minuten nodig om de Oekraïense te verslaan. Naast de goede start was het enige lichtpuntje voor Kostyuk dat ze in de tweede set nog tweemaal voor een ace zorgde, terwijl Ostapenko dat de hele wedstrijd niet gelukt is.

Kostyuk - Ostapenko
Kostyuk - OstapenkoFlashscore

Ons Jabeur (#7) 2–0 Alycia Parks (#45) (6-2, 6-2)

De nummer zeven van de wereldranglijst Ons Jabeur had weinig moeite met Alycia Parks. De wedsrijd duurde uiteindelijk exact één uur en de overwinning is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. In de eerste set kreeg Jabeur nog vijf aces om haar oren, maar vrijwel alle andere statistieken waren in het voordeel van de speelster uit het Tunesische Ksar Hellal.

Jabeur - Parks
Jabeur - ParksFlashscore

Storm Hunter (#157) 0–2 Maria Sakkari (#9) (2-6, 4-6)

Storm Hunter werd gekoppeld aan een tegenstander van formaat in de persoon van Maria Sakkari en heeft het vooral in de tweede set nog aardig gedaan, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de Griekse nummer negen van de wereld er met de ovrwinning vandoor ging. In de eerste set keek Hunter al vrij snel tegen een 3-0 achterstand aan, maar in set twee heeft ze nog op 2-0 voorsprong gestaan. Later stond het ook nog 4-2 voor Hunter, maar Sakkari had het beste voor het laatst bewaard en won vervolgens vier games op rij.

Hunter - Sakkari
Hunter - SakkariFlashscore

Madison Keys (#12) 0–2 Emma Navarro (#49) (2-6, 6-7 (5))

Dit was niet de wedstrijd van Madison Keys. De Amerikaanse nummer twaalf van de wereld wist in de eerste set een 2-0 achterstand weg te poetsen, maar moest vervolgens weer vier games op rij het onderspit delven. In de tweede set was zij het die op 2-0 voorsprong kwam, maar die heeft ze uit handen gegeven waardoor het aankwam op een tiebreak. Keys heeft in de tiebreak geen setpoint gehad en moest haar meerdere erkennen in de 22-jarige Emma Navarro.