Norrie keert succesvol terug op het Londense gras; Murray weet wat hij moet doen

Norrie in actie op de schitterende baan van Queen's
Norrie in actie op de schitterende baan van Queen'sAFP
Cameron Norrie heeft na zijn plek in de halve finales op Wimbledon van vorig jaar zijn rentree op gras gemaakt. De Britse nummer één versloeg maandag Miomir Kecmanovic uit Servië in zijn eerste wedstrijd op Queen's, het voorbereidingstoernooi van Wimbledon in het westen van Londen. Het werd 6-4 7-6 in het voordeel van de huidige mondiale nummer 13.

Slechts twee weken na zijn verlies in de derde ronde van Roland Garros op het gravel van Parijs, bouwt Norrie toe naar de start van Wimbledon op 3 juli. Hij werd ruim een jaar geleden verslagen door de uiteindelijke kampioen Novak Djokovic.

De 27-jarige tennisser, die in 2021 de finale verloor op Queen's, liet tegen Kecmanovic drie matchpoints liggen voordat hij bij de vierde poging de overwinning binnenhaalde.

"Het voelt goed om terug te zijn op het gras en hier in Londen te spelen voor een vol stadion", zei Norrie. "Het was niet makkelijk om het voor elkaar te boksen. Ik had een paar kansen tegen het einde van de tweede set en ik verloor mijn opslag bij een 3-1 stand. Ik had een aantal matchpoints en het was mooi om die forehand aan het einde lang te maken. Het is altijd lastig, de eerste wedstrijd op gras. Ik was echt blij dat ik het gehaald heb."

Andy Murray

Tweevoudig Wimbledon-kampioen Andy Murray weet wat hij deze week op Queen's moet doen om een plaats op de All England Club te bemachtigen. Murray, vijfvoudig winnaar van Queen's, arriveert op het toernooi gestimuleerd door opeenvolgende titels in de Challenger Tour.

De successen van de 36-jarige speler in Nottingham en Surbiton brachten hem op de 38ste plaats van de wereld, zijn hoogste positie sinds zijn heupoperatie. De voormalige nummer één van de wereld speelt met een metalen heup in de nadagen van zijn carrière en weet dat een plek bij de laatste vier op Queen's hem in de top 32 zal brengen en een plaats op Wimbledon zal garanderen.

Andy Murray stond maandagmiddag op de oefenbaan
Andy Murray stond maandagmiddag op de oefenbaanAFP

"Ik weet eigenlijk wel wat ik moet doen, en als ik de halve finale haal op Queen's dan zal ik zeker een plaatsje in de top 32 halen en misschien is de kwartfinale ook wel genoeg," zei Murray, die dinsdag in zijn eerste wedstrijd van Queen's tegenover de nummer 18 van de wereld Alex de Minaur staat. De Australiër werd vorige week nog door Tallon Griekspoor uitgeschakeld in Rosmalen. Griekspoor won het toernooi onder de rook van Den Bosch.

Norrie en Murray staan samen in het dubbelspel.