Titelverdediger en nummer twee van de wereld Alcaraz naar halve finales Madrid

Opluchting bij Alcaraz
Opluchting bij AlcarazAFP
Titelverdediger en nummer twee van de wereld Carlos Alcaraz heeft woensdag Karen Khachanov met 6-4, 7-5 verslagen en daarmee de halve finales van de Madrid Open bereikt. De 'top seed', die vrijdag 20 jaar wordt, vocht zich terug van een 4-1 en 5-2 achterstand in de tweede set en zegevierde in een uur en 52 minuten.

Alcaraz versloeg dinsdag Alexander Zverev in een herhaling van de finale van vorig jaar in de Spaanse hoofdstad, maar Khachanov bood meer tegenstand.

'Geweldig niveau'

"Het winnen van deze wedstrijd zal me veel vertrouwen geven, Karen was van een geweldig niveau en dwong me tot het uiterste", zei Alcaraz, die 31 winners sloeg. "Het werd beslist door kleine details en ik ben heel, heel blij dat ik deze ronde heb overleefd."

De Rus, die deze week landgenoot Andrey Rublev uitschakelde en ook de halve finale van de Australian Open bereikte, toonde ondanks de vorm van zijn tegenstander geen angst in de eerste set. Uiteindelijk plaatste Alcaraz een beslissende break en nam een 4-3 voorsprong met een sterke forehand die Khachanov niet succesvol kon retourneren.

Doorzettingsvermogen

De Spanjaard consolideerde en serveerde uit. In de tweede set brak Khachanov voor een 3-1 voorsprong. De nummer 12 van de wereld forceerde er nog twee in de zesde game, maar kon geen van beide verzilveren. Het doorzettingsvermogen van Alcaraz betaalde zich uit, want hij brak met een volley en kwam terug op serve bij 4-5.

De US Open-kampioen consolideerde zijn break en verdiende er nog een toen Khachanov het net raakte met een forehandwinner. In de jacht op zijn 10e tourtitel bezegelde de publiekslieveling zijn overwinning met een krachtige forehand drive.

Alcaraz moet het vrijdag in de halve finale opnemen tegen Daniel Altmaier of Borna Coric. Een voorbeschouwing op die wedstrijd van woensdagavond lees je hier.