Marrakech: Griekspoor wel door, Botic verliest

Marrakech: Griekspoor wel door, Botic verliestProfimedia
Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het graveltoernooi in het Marokkaanse Marrakech. De nummer 35 van de wereld ontdeed zich in de tweede ronde in drie sets van de Zweed Elias Ymer. Botic van de Zandschulp werd uitgeschakeld.

De Nederlander had het niet gemakkelijk tegen de nummer 157 van de wereld. Griekspoor verloor de eerste set vrij kansloos met 6-1, maar hij richtte zich op en won de volgende twee bedrijven met respectievelijk 6-3 en 6-4.

Het was een partij waarin de tennissers elkaar veelvuldig braken. Griekspoor slaagde erin zes keer de servicegame van zijn tegenstander af te pakken. In de derde set liep hij uit naar een voorsprong van 4-1, maar liet hij Ymer toch weer terugkomen tot 5-4. Uiteindelijk wist Griekspoor, als vierde geplaatst, de wedstrijd naar zich toe te trekken door zijn eigen opslagbeurt te winnen.

In de kwartfinale treft de Nederlander de Spanjaard Roberto Carballés Baena.

Van de Zandschulp

De hoogst geklasseerde (31) tenniser van Nederland, Botic van de Zandschulp, stuitte in de eerste ronde op de Australische Christopher O'Connell. In de eerste set kwam Van de Zandschulp op een 5-0-achterstand, maar won via een tiebreak alsnog de eerste set. In de tweede set verloor de Nederlander meteen zijn eigen servicegame en kon zich niet herstellen. De derde set ging met 6-0 naar O'Connell die 87ste op de wereldranglijst staat.