Miami Open WTA roundup: Rybakina wint van hardnekkige Kalinskaya, Amerikanen ook door

Rybakina in actie tegen Kalinskaya
Rybakina in actie tegen KalinskayaAFP
De eerste helft van de 32 wedstrijden in ronde twee van de Miami Open WTA enkelspel is gespeeld en een aantal hoofdrolspelers en favorieten zijn in actie gekomen, waaronder Elena Rybakina en Jessica Pegula. We gaan langs een aantal van de courts waar deze wedstrijden plaatsvonden.

Rybakina

Wimbledon-kampioene Rybakina heeft donderdag op de Miami Open een sterke comeback van de Russische Anna Kalinskaya overleefd en is doorgegaan naar de derde ronde met een 7-5, 4-6, 6-3 overwinning.

Rybakina mikt op de 'Sunshine Double' nadat ze vorige week Aryna Sabalenka versloeg in de finale van Indian Wells en ze kwam de wedstrijd binnen na overwinningen in elk van de laatste acht wedstrijden die ze begon.

Kalinskaya wist vroeg te breken in de eerste set en kwam op 5-4, maar slaagde er niet in te serveren voor de set en gaf deze uit handen. De Russische kreeg tussen de sets medische hulp en begon slecht aan de tweede, maar bij een 4-2 achterstand brak ze met een briljante cross-court winner terug, waarna ze later opnieuw brak en de stand gelijk trok.

Het bleef spannend in set drie tot Rybakina in de zesde game brak, waarna Kalinskaya reageerde met een eigen break, maar de vermoeide Russische kon haar opslag niet vasthouden en Rybakina beëindigde de wedstrijd om een ontmoeting met de Spaanse Paula Badosa af te dwingen, die zich naar een 7-6(2), 4-6, 6-3 overwinning op de Duitse Laura Siegemund vocht.

Rybakina-Kalinskaya statistieken
Rybakina-Kalinskaya statistiekenFlashshare

Pegula

De nummer drie van de wereld Pegula begon haar campagne met een overtuigende 6-3, 6-1 overwinning op de Canadese Katherine Sebov. Nu de nummer één Iga Swiatek zich heeft teruggetrokken, is de Amerikaanse Pegula een van de favorieten voor de titel.

Pegula moet het in de tweede ronde opnemen tegen de Amerikaanse Danielle Collins, die de Bulgaarse Viktoriya Tomova met 7-6(3), 6-2 versloeg.

Gauff

De als zesde geplaatste Coco Gauff, vorig jaar finaliste op de French Open, versloeg de Canadese Rebecca Marino met 6-4, 6-3. Ze verzilverde vijf van haar negen breakpoints en kwam in de tweede set twee keer terug van een break achterstand.

Mertens

De grootste verrassing tot nu toe kwam van de hand van een zuiderbuur. De Belgische Elise Mertens versloeg de als achtste geplaatste Daria Kasatkina met 4-6, 6-2, 6-2.

Na een 3-0 voorsprong in de eerste set, domineerde Mertens terwijl Kasatkina het fysiek moeilijk had en een medische time-out nodig had in de tweede set.

Potapova

De Russische Anastasia Potapova versloeg de Oekraïense Marta Kostyuk met 6-1, 6-3 in een beladen wedstrijd. Kostyuk, die op de kleine buitenbaan veel steun kreeg van Oekraïense fans achter nationale vlaggen, kon haar tegenstandster nooit onder druk zetten.

Aan het einde van de partij gaven de twee speelsters elkaar geen hand en verlieten ze de baan zonder elkaar te erkennen. Potapova staat nu tegenover Gauff.

Azarenka

Drievoudig Miami Open winnares Victoria Azarenka versloeg de Italiaanse Camila Giorgi met 6-3, 6-1 om haar plaats in de derde ronde te reserveren.