Anouk Koevermans bereikt weer een mijlpaal en wint voor het eerst op WTA-niveau

Koevermans zegevierde na een zware wedstrijd in Zwitserland
Koevermans zegevierde na een zware wedstrijd in ZwitserlandČTK / imago sportfotodienst / pepphoto / Horst Mauelshagen
Anouk Koevermans heeft voor het eerst in haar prille tenniscarrière een wedstrijd op tourniveau gewonnen. In de eerste ronde van het WTA 125-toernooi op het gravel van het Zwitserse Montreux was ze met 2-6, 7-6 (8), 6-3 te sterk voor haar tegenstander Amina Anshba na een slopende wedstrijd van drie uur en 34 minuten.

De 20-jarige Berkelse kwam in de eerste set gelijk op een achterstand van twee breaks en kon dit niet meer goedmaken. In de tweede set stond ze op een break achterstand bij 6-5 en serveerde Anshba voor de wedstrijd, maar de rebreak kwam precies op het juiste moment, met een gemist matchpoint voor de Russische nummer 468 van de wereld. Anshba miste in de tiebreak nog twee matchpoints, maar Koevermans sloeg op haar tweede setpoint wel raak.

In de derde set was Koevermans duidelijk dominant en brak ze haar tegenstander drie keer. De derde break was ook gelijk goed voor de overwinning, en met een lob was het raak op haar derde matchpoint, wat resulteerde in een luide kreet van euforie. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Kroatische nummer 361 van de wereld Tara Wurth.

Koevermans is de nummer 245 op de WTA-ranglijst en blijft dit seizoen nieuwe mijlpalen bereiken. Ze won dit jaar ook al haar eerste ITF-toernooien: in mei het W50-toernooi in het Slowaakse Otocec en in augustus het W75-toernooi in het Italiaanse Cordenons. Ze doorstond in Montreux de kwalificaties om het hoofdtoernooi te bereiken, wat haar op eerdere WTA-toernooien ook al was gelukt, maar nog nooit met een daaropvolgende zege in het hoofdschema.