Hamad Medjedovic wint de Next Gen ATP Finals van Arthur Fils

Arthur Fils moest zijn meerdere erkennen in Hamad Medjedovic
Arthur Fils moest zijn meerdere erkennen in Hamad MedjedovicAFP
Vanavond kwam er een einde aan de 6e editie van de Next Gen ATP Finals. Arthur Fils vocht tot het einde, redde twee matchpoints in de vierde set, maar ging onderuit in de laatste set en gaf Hamad Medjedovic daarmee de kans om de eindzege te pakken: 2-3.

Arthur Fils, als nummer 1 geplaatst, had al zijn wedstrijden tot nu toe gewonnen en was de logische favoriet voor de wedstrijd. Maar Hamad Medjedovic was niet te onderschatten, want hij hoefde de dag ervoor niet uit zijn reserves te putten omdat zijn tegenstander geblesseerd opgaf.

De eerste set volgde het verwachte scenario: twee grote serveerders die zeker waren van hun opslag en deze probeerden vast te houden, terwijl ze wachtten op een opening. Er was maar één manier om de wedstrijd te beslissen: de tiebreak. Daar nam de Serviër de leiding, haalde hij de ace-machine tevoorschijn en had hij twee setpoints, maar liet hij het toch nog lopen.

De Fransman gaf in set 2 zijn eerste break van de wedstrijd weg en de Serviër had niet meer nodig dan dat om de set snel af te ronden en de stand weer gelijk te trekken. Na een nieuwe break in de derde set gaf Medjedovic opnieuw niets weg op eigen service en nam hij de controle over.

Na het missen van zijn eerste breakkans in set 4, kreeg Arther Fils er nog drie op 2-1, maar wist die niet te benutten. In de tiebreak werd de vierde set beslist in het voordeel van Fils, nadat Fils twee matchpoints redde.

De Serviër zou zich na een tweede toiletbreak herpakken en brak de Fransman een keer. Fils kreeg een strafpunt, schold de scheidsrechter uit en verloor alle hoop op de overwinning. Hamad Medjedovic won uiteindelijk in meer dan twee uur strijd.