WTA roundup: Russinnen Kasatkina en Andreeva bereiken halve finales op Ningbo Open

Kasatkina won met grote moeite van Putinteseva
Kasatkina won met grote moeite van PutintesevaSTRINGER / AFP
De als vijfde geplaatste Daria Kasatkina uit Rusland moest vrijdag twee matchpoints tegen wegwerken in de tiebreak van de derde set om Yulia Putintseva met 6-4, 1-6, 7-6 (6) te verslaan en bereikte daardoor de halve finale van de Ningbo Open in China.

Kasatkina was op papier een stuk minder tegen Putinteseva uit Kazachstan, met negen gewonnen punten minder, acht dubbele fouten, meer ongedwongen fouten en minder winners. Maar ze vocht zich terug in de wedstrijd door terug te komen van een 4-2 achterstand in de derde set en 6-4 in de tiebreak van de twee uur en 41 minuten durende wedstrijd.

De Russische ging naar haar zesde halve finale van het jaar, waar de Spaanse als achtste geplaatste Paula Badosa wacht. Badosa won met 6-3, 6-2 van de als zesde geplaatste Beatriz Haddad Maia uit Brazilië.

In de andere halve finale neemt de Russische Mirra Andreeva het op tegen de Tsjechische Karolina Muchova, die met 2-6, 6-2, 6-3 won van de als zevende geplaatste Anna Kalinskaya uit Rusland. Andreeva ging door nadat de Tsjechische Barbora Krejcikova zich terugtrok uit het toernooi bij een stand van 7-6 (5), 3-2.

Japan Open

De opmerkelijke reeks van qualifier Aoi Ito in haar debuut op de WTA Tour werd vervolgd met een 6-7 (8), 6-2, 6-3 overwinning op Eva Lys uit Duitsland en zo bereikte ze de halve finales in Osaka. De 20-jarige Ito, nummer 188 van de wereld, benutte zes van haar tien breakkansen en won 64 procent van de punten op haar eerste opslag.

In de halve eindstrijd neemt Ito het op tegen Kimberly Birrell uit Australië, die Sara Saito uit Japan met 7-5, 6-4 versloeg in 99 minuten. Birrell, nummer 150, is ook op zoek naar haar eerste overwinning in een WTA-toernooi. De andere halve finale is een wedstrijd tussen Diane Parry uit Frankrijk, die als zevende geplaatst is, en Suzan Lamens.

Parry versloeg Clara Tauson uit Denemarken met 6-3, 1-6, 6-3 in twee uur en 17 minuten, terwijl Lamens zes minuten langer nodig had om met 4-6, 6-3, 6-3 te winnen van Ana Bogdan uit Roemenië.