Gauff krijgt emoties niet onder controle op snikheet Roland Garros en verliest van Vekic

Gauff had ruzie met de umpires
Gauff had ruzie met de umpiresReuters
De hoop van de Amerikaanse Coco Gauff (20) op enkelspelgoud op de Olympische Spelen smolt dinsdag in de Franse zon weg door in de derde ronde met 7-6 (7), 6-2 ten onder te gaan tegen de Kroatische Donna Vekic (28) in de hitte op Roland Garros.

De als tweede geplaatste Amerikaanse liep uit naar een 5-2 voorsprong in de openingsset, maar Vekic reageerde op inspirerende wijze en zette de wedstrijd op zijn kop met een aantal prachtige slagen.

Gauff barstte in tranen uit toen ze in de tweede set op een 4-2 achterstand kwam na een omstreden line call, waarna ze enkele minuten ruzie had met de umpire en scheidsrechter voordat ze verder ging.

Donna Vekic van Kroatië in actie tijdens de wedstrijd
Donna Vekic van Kroatië in actie tijdens de wedstrijdReuters

Het publiek op Philippe Chatrier schaarde zich achter de Amerikaanse, maar de ijskoude Vekic, als 13e geplaatst, bezegelde de overwinning toen het spel van Gauff verder uiteen viel. Olympisch debutant Gauff gaat zich nu richten op het gemengd dubbelspel en het vrouwendubbelspel.