Arianne Hartono strandt in kwartfinale WTA-toernooi Osaka na moedige strijd

Arianne Hartono strandt in kwartfinale WTA-toernooi Osaka na moedige strijdProfimedia
Het is Arianne Hartono niet gelukt voor het eerst in haar carrière de halve finale van een WTA-toernooi te bereiken. In het Japanse Osaka kon ze de voorsprong van een set tegen de thuisspelende Mai Hontama niet ombuigen in een overwinning: 7-6(2), 4-6, 1-6.

In de eerste set keek Hartono, nummer 191 op de wereldranglijst, lang tegen een achterstand aan nadat ze gelijk werd gebroken. Drie breakpoints in de volgende set liet ze onbenut. In de negende game waren er twee setpoints voor Hontama, maar de Nederlandse wist de breakpoints te redden, om vervolgens op love te breken voor de 5-5.  De hoop leek weer te vervliegen toen ze zich terug liet breken, maar dat was het moment dat Hartono aan de sterkste fase van haar wedstrijd begon. Ze brak weer voor de 6-6 en dwong een tiebreak af, waarin ze op 6-0 kwam, en deze uiteindelijk besliste met 7-2 voor de 1-0 voorsprong in sets.

Sterke fase eindigt

Set twee begon ook voorspoedig, met direct een break voor de Nederlandse, maar daarna zakte haar spel in. De volgende vier games waren allemaal voor de Japanse nummer 176 van de wereld, en in game acht waren er alweer setpoints, maar wederom wist Hartono deze te redden. Ze brak zelfs terug voor de 5-4 en mocht serveren om gelijk te trekken, maar gaf de set toch jammerlijk weg in de 10e game.

In de beslissende set begon het zware schema zijn tol te eisen en kon Hartono niet meer gaan voor de moeilijkere ballen. Haar eerste servicegame won ze nog op love, maar dat was ook gelijk haar laatste game van de wedstrijd. Hontama won de set en de match in de zevende game op love.