Suzan Lamens blijft overtuigen en haalt in Osaka voor het eerst een WTA-finale

Lamens speelt in de finale tegen Birrell
Lamens speelt in de finale tegen BirrellProfimedia/MARUYAMA, Kohei/AFLO
Suzan Lamens is bezig aan een droom week in het Japanse Osaka. Ze won de uitgestelde halve finale van Diana Parry met 6-2 6-4 en bereikte daarmee de eerste WTA-finale uit haar loopbaan. Ze treft nog dezelfde zondagochtend Kimberly Birrell in de finale.

Lamens begon heel scherp aan de wedstrijd en pakte al in de eerste game de break. Zelf serveerde ze goed en gaf geen enkel breakpoint weg in de eerste set. In de zevende game pakte ze een dubbele break voorsprong en won daardoor uiteindelijk de set met 6-2.

In de tweede set moest ze er meer moeite voor doen. Ook in deze set kwam ze een break voor, toen ze in de derde game de wedstrijd leek te winnen. Maar op een 4-3 stand deed haar tegenstander en nummer 52 van de wereld wat terug en kwam op 4-4. Lamens toonde daarna veerkracht en kwam op 0-40 in de game van Parry. Ze verknalde eerst die drie kansen nog, maar wist in de deuce alsnog de break te forceren en op 5-4 te komen. Die voorsprong gaf ze op eigen service niet meer weg en dus won ze de set met 6-4 en de wedstrijd met 2-0.

Top 100

Lamens is de nummer 125 op de wereldranglijst en daarmee de tweede Nederlandse achter Arantxa Rus, die 77ste staat. Lamens won eerder al het kleine WTA-toernooi van Oeiras. Wint Lamens later vandaag ook de finale dan stormt ze voor het eerst de top 100 in.