WTA roundup: Ana Bogdan wint van Bouzkova en staat tegenover Suzan Lamens in Osaka

Ana Bogdan in actie in Osaka
Ana Bogdan in actie in OsakaMARUYAMA, Kohei / AFLO / Profimedia
Ana Bogdan uit Roemenië is donderdag in Osaka doorgedrongen tot de kwartfinales van de Japan Open met een 6-0, 7-6 (5) overwinning op de als vierde geplaatste Marie Bouzkova uit Tsjechië.

Bogdan overwon een 3-1 achterstand in de tiebreak van de tweede set en sloeg de wedstrijd uit in iets minder dan 2 uur, waardoor ze tegenover Suzan Lamens staat in de kwartfinale, die vannacht vanaf 03.30 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld.

Statistieken Bogdan - Bouzkova
Statistieken Bogdan - BouzkovaFlashshare

Sara Saito uit Japan versloeg de als vijfde geplaatste Elina Avensyan uit Armenië met 7-6 (2), 6-4 en Kimberly Birrell uit Australië stond met 3-6, 7-5, 4-1 voor toen de derde geplaatste Elise Mertens uit België zich geblesseerd terugtrok. De als zevende geplaatste Diane Parry vermeed nog een verrassende uitslag met een 6-4, 6-2 zege op de Belgische Greet Minnen.

Ningbo Open

De als vierde geplaatste Barbora Krejcikova uit Tsjechië is doorgedrongen tot de kwartfinales in China met een 7-6 (5), 6-3 overwinning op de talentvolle Ye-Xin Ma. Ma had kansen, met een 6-5 voorsprong in de openingsset en 5-3 in de tiebreak. Krejcikova treft bij de laatste acht Mirra Andreeva uit Rusland.

Nummer 10 op de WTA-ranglijst Beatriz Haddad Maia versloeg Katie Boulter uit Engeland met 7-6 (2), 7-5 en de als zevende geplaatste Anna Kalinskaya uit Rusland versloeg Yue Yuan uit China met 6-3, 6-3. Karolina Muchova uit Tsjechië had slechts 77 minuten nodig voor een 6-2, 6-1 overwinning op Jaqueline Cristian uit Roemenië.