Alcaraz knokt zich terug tegen Sinner en wint na zinderende finale titel in Beijing

Alcaraz won in een zinderende finale van Sinner
Alcaraz won in een zinderende finale van SinnerANDRES MARTINEZ CASARES / EPA / Profimedia
Carlos Alcaraz heeft zich woensdag terug geknokt van een set achterstand om de nummer één van de wereld Jannik Sinner in een thriller te verslaan en zo voor het eerst de titel op de China Open te veroveren.

De viervoudig Grand Slam-kampioen uit Spanje won in een boeiende finale met 6-7 (6), 6-4, 7-6 (7-3) zijn vierde ATP-titel van het jaar en zijn 16e in totaal. De meeslepende driesetter duurde 3 uur en 21 minuten. Alcaraz maakte het af met een sterke forehand. In de beslissende tiebreak won hij na een 3-0-achterstand zeven punten op een rij.

In de eerste set gaf de sterk gestarte Alcaraz een 5-2-voorsprong uit handen. In de tiebreak liet hij twee setpoints onbenut. Alcaraz had het moeilijk in de tweede set, maar nadat hij bij 4-3 met moeite zijn servicegame naar zich had toegetrokken, nam hij weer het initiatief. Hij plaatste een game later de beslissende break en haalde de set overtuigend binnen. In de derde set gaf hij een break voorsprong uit handen, maar in de beslissende tiebreak herpakte hij zich knap.

"Hij had in twee sets kunnen winnen en ik had in twee sets kunnen winnen", zei Alcaraz, die het hoge niveau van zijn tegenstander prees. "Het is ongelofelijk, een heel hoog niveau, fysiek en mentaal. Hij is een beest. Ik had mijn kansen in de eerste set, maar maakte het niet af", aldus de 21-jarige Spanjaard. "Maar over het algemeen ben ik tevreden over de manier waarop ik de wedstrijd heb aangepakt. Het was een heel goede wedstrijd van mij."