Alcaraz verslaat Medvedev in straight sets en bereikt zijn eerste finale in Peking

Alcaraz was te sterk voor Medvedev
Alcaraz was te sterk voor MedvedevGREG BAKER / AFP
Viervoudig Grand Slam-kampioen Carlos Alcaraz heeft de finale van de China Open bereikt met een 7-5, 6-3 overwinning op Daniil Medvedev in de semi's. Hij zal het voor de titel gaan opnemen tegen ofwel de nummer één van de wereld en titelverdediger Jannik Sinner, ofwel de Chinese wildcard Bu Yunchaokete. De 21-jarige Spanjaard staat voor het eerst in de finale in Peking, iets wat zijn legendarische landgenoot Nadal al vier keer deed.

Alcaraz deelde de eerste klap uit toen hij de finalist van vorig jaar, Medvedev, brak voor 3-2 in de eerste set. Hij had het naar zijn zin maakte contact met een volle zaal na een sprankelende rally. Beide spelers slaagden er vervolgens drie games op rij niet in om de opslag vast te houden, waardoor de set op 4-4 kwam. De als derde geplaatste Medvedev raakte steeds meer gefrustreerd nadat een paar calls niet zijn kant op gingen en Alcaraz brak voor 6-5, waarna hij stand hield om de set in 48 minuten af te sluiten.

Alcaraz brak voor een 3-2 voorsprong in de tweede set, waarna Medvedev door de fysio werd behandeld aan zijn linkerbeen. Hij kreeg nog een behandeling op een 3-4 achterstand, waarna zijn verzet was gebroken en Alcaraz bezegelde de wedstrijd op zijn vierde matchpoint met nog een break. De Murciaan is één overwinning verwijderd van zijn 16e ATP-titel, die hij in de finale op woensdag hoopt te veroveren.