Tallon Griekspoor al na geen zestig minuten klaar tegen oppermachtige Alcaraz

Tallon Griekspoor kon het Carlos Alcaraz niet moeilijk maken in China.
Tallon Griekspoor kon het Carlos Alcaraz niet moeilijk maken in China.WU HAO / EPA / Profimedia
Tallon Griekspoor is uitgeschakeld op het ATP 500-toernooi in Beijing. Carlos Alcaraz, de mondiale nummer 3, was na 57 minuten in straight sets te sterk voor de Haarlemmer: 1-6, 2-6.

Griekspoor schakelde in de eerste ronde nog Miomir Kecmanovic uit na ruim twee uur en drie sets en kwam Carlos Alcaraz in de tweede ronde tegen na zijn zege op Giovanni Mpetshi Perricard (4-6, 4-6). De ontmoeting tussen de Nederlander en Spanjaard in China is de eerste sinds hun wedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs.

In Peking leek Alcaraz al meteen niet van plan het rustig aan te doen: de Spanjaard brak Griekspoor tweemaal om zo naar een snelle 0-5 voorsprong in games te racen. Alcaraz was onbereikbaar voor Griekspoor, die geen enkel eerste returnpunt wist te winnen (0/10) en in totaal slechts 11 van de 37 punten pakte in de eerste set, die Alcaraz na 24 minuten met 1-6 won.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

De hoogstgeplaatste Nederlandse tennisser begon de tweede set voortvarender met gamewinst, maar kwam gelijk weer in de problemen na opeenvolgende breaks van Alcaraz. Griekspoor wist Alcaraz's eerste matchpoint weg te spelen in Griekspoors eigen zevende game, maar kon een nederlaag in de achtste game niet voorkomen.

Alcaraz had in totaal slechts 57 minuten nodig om Griekspoor uit te schakelen en komt maandag Karen Khachanov tegen in de kwartfinales.