Griekspoor heeft het maar even lastig met Ymer en wint in drie sets

Griekspoor heeft het maar even lastig met Ymer en wint in drie setsProfimedia
Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen bereikt. De als zesde geplaatste Griekspoor was in drie sets te sterk voor de Zweed Mikael Ymer. Het werd 6-2, 3-6, 6-3.

Griekspoor kreeg in de derde game twee breekpunten, nadat hij in de eerste game al een breekpunt had gemist. Deze keer was het meteen raak en hij pakte een 2-1-voorsprong in de eerste set. Bij 4-2 kreeg Griekspoor opnieuw een breekkans op en wederom brak hij de Zweed, waardoor hij uitliep naar 5-2 en voor de set mocht serveren. Middels een lovegame en een ace pakte hij binnen het half uur de eerste set met 6-2.

In de vijfde game van de tweede set verspeelde Griekspoor drie breekpunten en zag Ymer op een 3-2-voorsprong komen. De volgende game werd Griekspoor gebroken en keek hij plots tegen een 4-2-achterstand aan. In de zevende game kreeg Griekspoor kansen om terug te breken, maar het was Ymer die op 5-2 kwam. De Zweed kreeg twee setpunten en benutte de eerste meteen waardoor een derde set noodzaak werd.

In de vierde game van de derde set kreeg Griekspoor een breekkans. Ymer sloeg zijn vierde dubbele fout en Griekspoor kwam met 3-1 in games voor. Bij 5-3 mocht Griekspoor de wedstrijd uitserveren. Hij kreeg drie wedstrijdpunten, waarvan de tweede benut werd.

Thuispubliek

Griekspoor moest even wennen aan de ondergrond. "Nooit makkelijk om de eerste wedstrijd op gras te spelen," zei hij. De Nederlander vond het fijn voor eigen publiek te spelen. "Hier spelen is zeer bijzonder, ik heb er erg van genoten."