Fout van umpire gaf Cobolli onterechte voorsprong op Wawrinka in beslissende game

Stan Wawrinka verloor de wedstrijd tegen Flavio Cobolli wellicht onterecht
Stan Wawrinka verloor de wedstrijd tegen Flavio Cobolli wellicht onterechtČTK / AP / Andy Wong
Een fout in de telling van de score heeft Flavio Cobolli maandag tijdens de tweede ronde van het masterstoernooi in Shanghai een onterechte voorsprong gegeven op drievoudig Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka, waardoor hij tot een break kon komen die de derde set besliste voor de 6-7 (6), 7-6 (4), 6-3 eindstand.

Umpire Carlos Bernardes noemde de score verkeerd na het tweede punt van de tweede game en zei dat Cobolli, die de set met 1-0 leidde, 0-30 voor stond op de opslag van Wawrinka, terwijl de stand 15-15 had moeten zijn.

Niemand leek de fout op te merken, want de Italiaan Cobolli, 30e op de wereldranglijst, won nog twee punten om de break te pakken, de enige in de gehele wedstrijd, om 2-0 voor te komen. Daarna hield hij zijn eigen opslag binnenboord om de overwinning op de 39-jarige wildcard veilig te stellen.

Cobolli, 22, speelt dinsdag in de derde ronde tegen de nummer vier van de wereld Novak Djokovic.