Tommy Paul maakt einde aan run Stan Wawrinka en bereikt finale in Stockholm

Geen finale voor Wawrinka
Geen finale voor Wawrinka Claudio Bresciani/TT / EPA / Profimedia
Tommy Paul heeft zaterdag met een 6-3, 6-2 overwinning in de halve finales een einde gemaakt aan de run van Stan Wawrinka op het ATP-toernooi van Stockholm.

Wawrinka, de 39-jarige drievoudig Grand Slam-kampioen die nu is afgegleden naar de 217e plaats op de wereldranglijst, versloeg vrijdag Andrey Rublev in de kwartfinales, zijn eerste overwinning op een top-10 tegenstander sinds meer dan een jaar. Maar hij had het moeilijk tegen de 27-jarige Amerikaan Paul, de nummer 13 van de wereld. Met een 4-2 voorsprong in de eerste set kreeg Wawrinka twee kansen om te breken, maar hij verprutste ze allebei.

De Amerikaan, die in 2021 de titel in Stockholm won, stormde door de tweede set en plaatste zich voor de finale tegen de Bulgaarse nummer 10 van de wereld Grigor Dimitrov of Tallon Griekspoor, die later op zaterdag tegenover elkaar staan in de andere halve finale.