Botic van de Zandschulp door overtuigende start naar 2e ronde US Open

Botic van de Zandschulp maakte korte metten met de nummer 105 van de ATP-wereldranglijst
Botic van de Zandschulp maakte korte metten met de nummer 105 van de ATP-wereldranglijstLuke Hales / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde afgerekend met zijn Canadese tegenstander Denis Shapovalov (#105). In twee uur en twintig minuten werd het 3-0 voor de Nederlandse nummer 74 van de wereld (6-4, 7-5, 6-4).

In de eerste set gingen beide spelers gelijk op tot 2-2, toen Van de Zandschulp het tweede breakpoint van de eerste set benutte en op een 3-2 voorsprong kwam om vervolgens op eigen service weinig meer af te staan met ook het eerste setpunt te benutten: 6-4.

In de tweede sets leek het al snel de kant van Van de Zandschulp op te vallen, maar werd een break in de derde game beantwoord met een rebreak in de vierde. In de elfde game sloeg de Nederlanders opnieuw toe en vervolgens serveerde hij de tweede set uit: 7-5.

In de derde set pakte Van de Zandschulp meteen door en kwam hij meteen op een 2-0 voorsprong. Die break vormde de basis voor een zege in een hele rommelige  derde set en daarmee dus ook de wedstrijd. In de tweede ronde treft Van de Zandschulp de winnaar van het duel tussen Carlos Alcaraz (#3) en de qualifier Li Tu (#186), die in de kwalificaties won van Jesper de Jong.